Mariann_Czenema P értékelése


Mariann_Czenema P>!
Nagy Boldizsár (szerk.): Meseország mindenkié

Na, én elgondolkodtam, hogy akarom-e véleményezni, de @Molymacska értékelése annyira sokoldalú, pláne más szempontú, mint az enyém lenne, hogy inkább ezt fogom ajánlani.
https://moly.hu/ertekelesek/4022984

Nyilván fogjuk felolvasni mindhárom gyereknek itthon, de igaza van Boldizsár Ildikónak: vegyes ez a kötet, mind stílusban, mind megvalósításban.
Szöveg: 4 csillag
Illusztráció, külalak: 5 csillag
Támogatásból jött ki a 4,5 :)


Nagy Boldizsár (szerk.): Meseország mindenkié

Nagy Boldizsár (szerk.): Meseország mindenkié

A tizenhét kortárs szerző friss meseátiratai a különféle marginalizált csoportokhoz tartozó szereplőikkel azokat is megszólítják, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, de ha megérkezünk, a kapu mindannyiunk előtt nyitva áll.

„Az ember varázslatos isteni kreatúra, a szivárvány színeinek sokféleségével és a szabadság felelősségével megajándékozva. A legfőbb feladatunk, hogy megtanuljuk elfogadni egymást. Nem lehet elég korán kezdeni a gyakorlását. Erre valók a mesék, gyerekeknek és felnőtteknek.”
(Bódis Kriszta, író, pszichológus, dokumentumfilmes)

„Ennek a mesekönyvnek minden gyerekszobában ott van a helye, ahol fontos a világ sokszínűségének megértése, ahol a gyerekek körül nincsenek tabuk, s ahova a szülők úgy lépnek be, hogy tudják, a gyerekükön keresztül nemcsak a jövőt formálhatják, hanem a jelent is.”
(Gyurkó Szilvia, gyermekjogi szakértő)