Ancalimë P értékelése


Ancalimë P>!
Michael J. Sullivan: Trónbitorlók

Már régóta tervben volt Sullivan. Tavaly sikerült is sort kerítenem az első Riyria kötetre. Nekem nagyon tetszett. Izgi cselekmény teli intrikával és politikai csatározással. A legfőbb probléma a kötet végére megoldódik, de közben végig ott van a levegőben, hogy ez mind csak egy nagy egész része. A főszereplő páros nagyon szimpatikus, sokszor nevettem a beszólásaikon. Myront pedig úgy megölelgetném. *-* Sokat nevettem újdonsült spoiler is. Nagyon vicces volt, ahogy az addig tejben-vajban fürösztött, elkényeztetett kis trónörökösnek meg kellett ismerkednie a palotán kívüli világgal, ahol az élet bizony nem fenékig tejfel. De a legnagyobb arc Ezrahaddon. :D Annyira be lett promozva a könyvben, hogy alig vártam, odaérjünk hozzá, aztán amikor megszólalt, köpni nyelni nem tudtam, mindenre számítottam csak erre nem. :D De nagyon sokat röhögtem a szövegén. Remélem ő sokszor fel fog tűnni a folytatásban.
Engem megvett Sullivan ezzel a nyitó kötettel. Van egy olyan érzésem, nagy kedvencem lesz a sorozat.


Michael J. Sullivan: Trónbitorlók

1.420 Ftálomgyár könyvesboltok ·
1.495 Ft –5%
1.495 FtBook and Walk
Könyvtár
Michael J. Sullivan: Trónbitorlók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

VÉGEZTEK A KIRÁLLYAL.
KERESTEK KÉT BŰNBAKOT.
ROSSZUL VÁLASZTOTTAK.

Ez a könyv nem a legyőzendő, ősi gonoszról vagy egy bosszúálló árváról szól, csupán két fickóról, akik rossz időben rossz helyen találták magukat… Royce Melborn a hétpróbás tolvaj, és kardforgató társa, Hadrian Blackwater Riyria fedőnéven cselszövő nemesek veszélyes és lehetetlennek tűnő megbízásait vállalja el, amivel messze földön hírhedté váltak. Mígnem egy legendás kard ellopása ürügyén csapdába csalják őket, hogy bűnbakként rájuk fogják a király meggyilkolását. A kivégzés elől csak úgy szabadulhatnak, ha végére járnak a királyokat és királyságokat porba sújtó ősi rejtélynek…

A Trónbitorlók a magával ragadó Riyria-krónikák első kötete. A hatkötetes sorozatot írója egyetlen, eposzi magaslatokra törő történetként alkotta meg, amit külön epizódokra bontott. A cselekményszálak egybefonódnak, de minden egyes kötet a saját történetét meséli el, és külön, kerek egészként is élvezhető. Az eredetileg magánkiadásban megjelent sorozatra felfigyelt egy nagy kiadó is, és az új kiadás révén az utóbbi évek legsikeresebb új fantasyjévé vált.