Vác_nembéli_István_fia_istván értékelése


Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Jim Butcher: Tetemes gondok

Dresden megint megmenti a világot. de ez egyáltalán nem zavar ha ezt izgalmasan, szórakoztatóan teszi.
Dresden megint magára haragítja akit csak lehet az ellenségeinek száma végtelen.
Dresden megint bebizonyítja, hogy bárki is az ellenség vele nem lehet szórakozni, nem alkudozik bármi is lesz a végeredmény azt ő vállalja.
Dresden-akták 7 része után is azt tudom írni, hogy ritka az ilyen sorozat, részről részre jobb. Egyre többet tudunk meg a mágiáról, a mágusokról stbstb.
Még több Dresden -aktákat szeretnék olvasni és lehetőleg minél előbb.


Jim Butcher: Tetemes gondok

Jim Butcher: Tetemes gondok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harry Dresden szakterülete a paranormális nyomozás. Chicagóban őrjáratozva igyekszik rendet teremteni a mágusok és szörnyek közt, akik a halandókkal együtt, ám legtöbbször láthatatlanul léteznek a világban. És habár a Szeles város lakói nem hisznek a mágiában, a chicagói rendőrség különleges ügyosztálya nem ma jött le a falvédőről.

Amikor egy gyilkos vámpír azzal fenyegetőzik, hogy tönkreteszi Murphy – a különleges ügyek vezetőjének és Harry jó barátjának – szakmai hírnevét, hacsak Harry nem teljesíti a parancsát, a mágusnak nem marad választása. A vámpír Kemmler Szavát akarja (akármi is legyen az) és a vele járó hatalmat. Harrynek versenyt kell futnia az idővel és hat könyörtelen nekromantával, ám Chicagónak így is tetemes gondjai akadnának halloween éjjelén.

Harrynek (ismét) meg kell mentenie városát a fekete mágiától… Ez a nap sem különbözik a többitől, kivéve, ha nem éli túl a dolgot.