vadpingvin értékelése


vadpingvin>!
J. Goldenlane: Isteni balhé

Egyszerű, de szuper jó hangulatú fantasy történet. Az elején nagyon jókat nevettem, és már azt hittem, ez ilyen humoros, netán paródia-fantasy lesz, de sajnos a negyede körül elkezdtek kifakulni a mosolyra fakasztó részek, és onnantól inkább csak mint ritka, üdítő színfoltok jelentek meg viccesebb mondatok. Nagy kár érte. Hasonlóan a váltott nézőpont is: Az elején nagyon sokat hozzáadott a történetethez a két teljesen eltérő világlátás, de később már inkább feleslegesen zavaró volt, főleg azon részeknél, ahol nem történt semmi fontos, de az le volt írva kétszer.
Bár ebből a három pillérből így kettő eléggé remegős lett, a hangulat végig megmaradt az elején kialakított szinten, így remek kis könyvnek tartom ezt! Azért jó lett volna egy negyedik pillér, egy egyedi világ, mert ehhez a stílushoz valami kifacsartabb környezet jobban illett volna, mint egy ilyen teljesen sablonos fantasy-világ. Meglátjuk, mit hoz a 2. rész!


J. Goldenlane: Isteni balhé

J. Goldenlane: Isteni balhé

Hősi küldetés? Jöhet!
Nagyszerű küzdelmek? Pipa!
Dicsőséges győzelem? Az meg egyenesen tuti!

A tökéletes lovag egy tökéletesen kaotikus lányt kap társnak isteni küldetéséhez, aki ugyan váltig állítja, hogy az egész csak tévedés, amihez neki semmi köze sincs, de ez nem akadályozza meg abban, hogy minden szembejövőt meglopjon, átejtsen, vagy legalább egy kicsit tönkretegye az életét.

J. Goldenlane a tőle megszokott fordulatokkal és pazar humorral szövi a történetét, de a két főhős külön nézőpontja még tőle is különleges élménnyel kecsegtet: a háború hőseként ünnepelt lovag és a nyughatatlan, utcán nevelkedett csavargó lány narrációjában valahogy egészen másként hangzik ugyanaz az „isteni balhé”.