CaptainV IP értékelése


CaptainV IP>!
Brian McClellan: A birodalom haragja

Szerintem eddigre csak azok maradtak a fedélzeten, akik előtt nem szorul bizonyításra, hogy McClellan mennyire jó, úgyhogy én már csak azt szeretném kihangsúlyozni, hogy ő öt könyv óta, megszakítás nélkül ilyen. Hajlamos vagyok az írói kvalitásait és a könyveit valamivel lentebb sorolni, mint a többi nagy kedvencemét, mert nem annyira mély és lélektani és súlyos, meg mittomén, de erről most, ezen a szent ponton ünnepelyesen leszoktatom magam. Ha van skill, amit soha, de soha nem szabad alulértékelni, különösen most nem, és ez csak egyre jobban így lesz, az a szórakoztatáshoz való érzék. És McClellan annak nagyon nagy titánja.


Brian McClellan: A birodalom haragja

Brian McClellan: A birodalom haragja

A fegyverek szüntelen dörögnek, ha felizzik a birodalom haragja.

Fatrasztában káosz uralkodik. A főváros elesett, a lőpormágus Vlora Flint katonái a határvidék felé masíroznak – félmillió menekült követi őket a biztonság reményében. Csakhogy a háború elől lehetetlen elmenekülni, és az összecsapás vészesen közeleg, akár felkészültek, akár nem.

Michel Bravis egyre több menekülőnek segít felszívódni és elhagyni a fővárost, ám rá kell döbbennie, hogy lassacskán minden oldalról ellenségek veszik körül. Talán pont azoktól az elnyomóktól kell segítséget kérnie, akiknek a hatalma ellen küzd, ezzel azonban nem csak a saját életét tenné kockára.

Ezalatt Ben Styke ezredesre a legyőzhetetlennek hitt sárkányemberek egy különítménye vadászik, míg Őrült lándzsásai minden harcképes embert maguk köré gyűjtenek, hogy a daníz hódítókkal és a fatrasztai hadsereggel versenyt futva elsőként bukkanhassanak az egyik mérhetetlen hatalmú istenkő nyomára.

Azonban korántsem biztos, hogy valóban az kerül a kezükbe, amit keresnek…

Brian McClellan mesteri kézzel vegyíti az epikus csatajeleneteket intrikákkal és cselszövéssel, és építi tovább az utánozhatatlan Lőpormágus világot.