Naiva P értékelése


Naiva P>!
Victoria Schwab: Felszabadulás

Az előző rész annyira tetszett. Nem volt kérdés, hogy folytatom. Addig, amíg friss az élmény. Hangulatában, stílusában hozta az előző rész színvonalát, de cselekményben nem igazán. Már a könyv közepén jártam, amikor az a gondolatom támadt, hogy történhetne már végre valami Mac PTSD-jén kívül is! Értem én, hogy törékeny lelkiállapotában volt, de akkor is…
Viszont onnantól kezdve, hogy sorra tünedeztek el azok a személyek, akik utoljára Mac-kel álltak kapcsolatban, kezdett izgalmassá válni a folytatás. Sejtettem, hogy ennek kapcsán ki állhat a háttérben, így nem volt meglepetés. Egy aranyos epilógusnak azért örültem volna. Persze Victoria Schwab-ról van szó….


Victoria Schwab: Felszabadulás

Victoria Schwab: Felszabadulás

Mackenzie Bishop, az Őrzők egyike, akinek feladata, hogy megakadályozza az erőszakos Történeteket kijutását az Archívumból, nemrég kis híján maga is egy Történet keze között lelte halálát. Most pedig, amikor az új iskolában új tanév kezdődik, Mackenzie igyekszik új életet is kezdeni – és maga mögött hagyni a nyáron történteket. A továbblépés azonban nem könnyű – különösen akkor nem, ha az ember álmát a történtek és a Történetek kísértik. A múlt persze múlt és már nem okozhat több fájdalmat, amikor azonban egy rémálom Mackenzie ébren töltött perceiben is újra és újra felbukkant, az Őrző kénytelen eltűnődni azon, vajon tényleg annyira biztonságban van-e, mint gondolja.

Mindeközben emberek tűnnek el nyom nélkül, és látszólag az egyetlen közös bennük Mackenzie – aki ugyan biztos benne, hogy az Archívum többet tud, mint amennyit elárul, mielőtt azonban ezt bebizonyíthatná, ő maga válik az első számú gyanúsítottá. És ha Mac nem találja meg az igazi bűnöst, akkor mindent elveszíthet: nem csupán az Archívummal való kapcsolatát, hanem az emlékeit is – sőt, akár még az életét is. Vajon képes lesz-e Mackenzie kibogozni ezt a rejtélyt, mielőtt ő maga is végleg fennakadna az őrült történések hálójában?

Hirdetés