FélszipókásŐsmoly  értékelése


FélszipókásŐsmoly >!
Paul Cornell: Warcraft: Testvériség

Előzetes ismeretekkel nem rendelkeztem a Warcraft világát illetően, a filmről is csak pár képnyi emlékem volt (talán az előzetesét láttam), így friss szemmel és lelkesedéssel kezdtem a képregényként megírt előzménytörténetbe. A képi világ – különösen a színek miatt – ilyen Gummimacik szerű mesei látványt nyújtott, ami nyilván illik a kézzel festett miniatűr figurákhoz, de valahogy nehezen tudtam komolyan venni egy háború ábrázolásánál. A szereplők bemutatása felszínes, de elég volt ahhoz, hogy meg tudjam különböztetni az egyébként meglehetősen hasonló alakokat egymástól. Némelyiküket már majdnem meg is kedveltem. A mágus tanulmányai a titokzatos új mágiafajtáról érdekes színfoltja volt a történetnek, de összességében kevésnek éreztem. A történet rettentő egyszerű: egy csapat troll megtámad egy emberfalut, aztán a herceg és barátai keresik, majd meg is találják a visszavágó lehetőségét. Ám a megölt trollvezér fia még durvább bosszúra szánja el magát, egyesítve a törzseket, megtámadja az emberek településeit, végül ostrom alá veszi magát Viharváradot is. Persze a Warcraft cím alapján ez az elvárható cselekmény, de azért reméltem, hogy többet is tud mutatni ennél. Mondjuk, az ostrom a változatos helyszínek és fordulatok miatt elég izgalmasra sikerült. Személy szerint nagyon hangulatosnak találtam a magyar elnevezéseket; ha angolul hagyták volna, az megtörte volna az olvasásélményt.

Bosszantóbb volt az a számos baki, amibe botlottam olvasás közben (sajnos a szövegesek a magyar kiadás hibái): ismétlődő mondatok (túl rövid lett a fordítás és ki kellett tölteni a buborékot?), felcserélt tartalmú buborékok (a másik szövegét mondják a szereplők), követhetetlen „vágások” a harci jelenetekben, sőt, egy alkalommal még egymáshoz sem illettek a rajzok (a troll lándzsáját eldobva támad a mágusra, aztán a következő kockában azt látni, hogy egy tollas végű nyílvessző csapódik a mágusba, a dárda sehol :-/), Shift+ENTER módjára sokszorozott katonák (értem, hogy a miniatűrök egyformák, de azért a rajzoló igazán megerőltethette volna magát).


Paul Cornell: Warcraft: Testvériség

Paul Cornell: Warcraft: Testvériség

VÉGRE MEGÉRKEZETT A NAGY SIKERŰ WARCRAFT MOZIFILM HIVATALOS ELŐZMÉNYE!

Légy szemtanúja, amint Azeroth három legnagyobb hőse szövetségre lép a Warcraft mozifilm hivatalos képregény előzményében! Az epikus történet évtizedekkel játszódik a film eseményei előtt, s egy olyan küldetésről szól, mely a forrófejű ifjakat – Llane-t, Lothart és Medivhet – hősökké érleli. Olyanokká, akikre majd egykor Azeroth legsötétebb óráján lesz szükség…

Hirdetés