Izolda P értékelése


Izolda P>!
Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány

Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány Nemzetközi népmesék mai gyerekeknek

A rajzokért továbbra sem vagyok oda, de a mesék nagyon jók, jó mesélni, a célközönség (5.5) odavan és ezer kérdéssel bombáz minden mese után.
És továbbra is tök jó, hogy a lányok nem passzív, megmentésre vágyó szenvedő alanyok, hanem aktív főszereplők. Akik még véletlenül sem mennek férjhez első pillantásra. :)

10 hozzászólás

Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány

Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány

„Mi a királyfi mestersége?” – kérdi a hősnő a lánykérőbe érkezett küldönctől mindjárt az első mesében. A többi történetben is bőven akad efféle jogos kérdés és izgalmas válasz lányokról, fiúkról – rólunk.
2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az ÉV GYEREKKÖNYVE DÍJAT a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. A kalóz királylány a díjnyertes könyv párja. Az első kötet a magyar, a második pedig a nemzetközi népmesekincsből kínál történeteket merész lányokról, gondoskodó fiúkról és más változatos szereplőkről, akiknek viselkedése a közhelyes nemi szerepek újragondolására biztat.
A szerző gyakorlott mesemondó, aki a mai közönség érdeklődésének megfelelően válogat a hagyományból. Közérthető nyelven adja tovább a történetek eredeti cselekményét, gazdag szimbólumvilágát és a hol humoros, hol lenyűgözően fordulatos kalandok mélyén rejlő, ma is fontos kérdéseket.

Hirdetés