kvzs P értékelése


kvzs P>!
Jim Butcher: Tetemes gondok

Néha már számomra is hihetetlen, hogy Dresden minden alkalommal kénytelen megmenteni a világot, mégis élvezettel olvasom a kalandjait. Minden részben megtudunk ugyanis újdonságokat a mágiáról, és a sajátunk mellett létező világról, illetve kedvenc mágusunkról is. Ezek az újdonságok pedig a következő résztől szerves részeit képezik a történetnek.
Jelen kötetben Dresdennek egy nekromanta isten megszületését kell megakadályoznia, emellett meg kell védenie egy barátja becsületét, egy másiknak pedig az életét. Önmagában is elég lenne minden feladat, de közben még a Felügyelők közé is beválasztják. Persze most is ötletes, és zseniális -Sue-ért nagyon sok piros pontot kap, eddig ez volt a sorozat egyik legvagányabb húzása- és szokás szerint a kötet végére teljesen leamortizálódik. Remélem lesz ideje felgyógyulni a következő veszedelmes küldetése előtt.


Jim Butcher: Tetemes gondok

Jim Butcher: Tetemes gondok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harry Dresden szakterülete a paranormális nyomozás. Chicagóban őrjáratozva igyekszik rendet teremteni a mágusok és szörnyek közt, akik a halandókkal együtt, ám legtöbbször láthatatlanul léteznek a világban. És habár a Szeles város lakói nem hisznek a mágiában, a chicagói rendőrség különleges ügyosztálya nem ma jött le a falvédőről.

Amikor egy gyilkos vámpír azzal fenyegetőzik, hogy tönkreteszi Murphy – a különleges ügyek vezetőjének és Harry jó barátjának – szakmai hírnevét, hacsak Harry nem teljesíti a parancsát, a mágusnak nem marad választása. A vámpír Kemmler Szavát akarja (akármi is legyen az) és a vele járó hatalmat. Harrynek versenyt kell futnia az idővel és hat könyörtelen nekromantával, ám Chicagónak így is tetemes gondjai akadnának halloween éjjelén.

Harrynek (ismét) meg kell mentenie városát a fekete mágiától… Ez a nap sem különbözik a többitől, kivéve, ha nem éli túl a dolgot.

Hirdetés