ser22 P értékelése


ser22 P>!
Michael J. Sullivan: Mítoszok kora

Bár még nem olvastam végig a Riyria sorozatot, minden nem akadályozott meg, hogy a kezembe kapjam a könyvet.
Már ott tudtam, hogy Sullivan a kedvenc íróim közé lép elő, most már vitathatatlan, hogy imádom a munkásságát. Ahogy ezt a könyvet is imádtam.
Nagyon kedveltem Raithe és Malcolm párosát. Nagyon jól kiegészítették egymást. Malcolm pedig a felnagyított meséivel, na meg a kövekkel kapcsolatos szokásával…. Eszméletlen figura. :D Mellettük kedveltem még Suri-t és a farkasát is, valamint a galantiaknak is sikerült a szívembe lopni magukat, főleg az ominózus kútostromnál. :D
Ami még nagyon tetszett, hogy betekinthettünk a fhrey-ek társadalmi hiearchiájába. Amellett, hogy közel sem hallhatatlanok, elég nagy különbség van a társadalmi rétegek között és különösen nem is szívlelik egymást. A Myralith és a fane elnyomó rendszere nagyon sok belviszályt szítana, ha nem lenne az a bizonyos törvény. Ha az nem volna, valószínűleg a fhrey nép sem élne akkora létszámban.
Az utolsó három oldalon pedig…. Hogy mik ki nem derülnek…:D
Nagyon várom, hogy olvashassam a következő kötetet!


Michael J. Sullivan: Mítoszok kora

Michael J. Sullivan: Mítoszok kora

Az emberek, azaz a rhunák népe időtlen idők óta az általuk fhreynek nevezett isteneket imádják. Ezek a nagyhatalmú lények legyőzhetetlenek, mesterfokon űzik a mágiát, és a jelek szerint halhatatlanok.
Egy napon azonban megváltozik minden, ugyanis az egyikük egy ember, Raithe pengéjének esik áldozatul. Küszöbön áll a rhunák és a fhreyek közti háború, ami a teljes emberi faj kipusztulásával járna.
Eközben az emberek egyik utolsó települését, Rhen-dahlt katasztrófa sújtja: egy emberevő medve tizedeli lakosait, és maga a főnökük is áldozatul esik neki. Ekkor érkezik meg az erdőből farkasával Suri, az ifjú látó, akit közelgő végromlás látomásai gyötörnek. Sikerül meggyőznie a főnök özvegyét Perszephonét, hogy őrült küldetésre induljanak. Csatlakozik hozzájuk a fhreyek bosszúja és saját istenölői szerepe elől menekülő Raithe is.
Ráadásul a dahlban renegát fhreyek egy csoportja jelenik meg, akiket egy félelmetes erejű mágus üldöz.
A mítoszok korának leáldozott. Felvirradt a lázadás hajnala.

Michael J. Sullivan üstökösként felívelő karrierjét a Riyria-sorozat kirobbanó sikerének köszönheti. A Mítoszok kora egy új, hatkötetes regényciklus első darabja, amelyben a fantasy új generációjának egyik legkiválóbb mesélője tovább építi rendkívül népszerű univerzumát.

Hirdetés