reerose értékelése


reerose>!
Mark Lawrence: Tövisek Hercege

Fuh, hát ez nem lesz könnyű!
Kezdetben nagyon tetszett ez a könyv, a nyelvezete, a leírások, hogy hiába 13 éves a főszereplő, ez mégsem egy tipikus YA fantasy… aztán meg valahogy nem akaródzott olvasnom ezt a történetet. Sötét, tele halállal, mocsokkal, gonoszsággal, igazságtalansággal. És valahogy nem élveztem. Pedig a történet érdekes, a világ is az. A karakterek, hááát, a főszereplőn kívül nemigen ismerünk meg mást, ő meg bárkit feláldoz és ez annyira nem teszi szimpatikussá… szóval tulajdonképpen értem, hogy miért nem tetszett igazán ez a könyv. Ettől függetlenül tényleg nem rossz, jól van megírva, csak én vagyok gyenge hozzá.


Mark Lawrence: Tövisek Hercege

Mark Lawrence: Tövisek Hercege

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Óvakodj a Tövisek Hercegétől…

Kilencévesen végignézte, ahogy anyját és öccsét meggyilkolják. Tizenhárom évesen már egy vérszomjas rablóbanda vezére.

Tizenöt évesen király akar lenni…

Elérkezett az idő, hogy Honorous Jorg Ancrath herceg visszatérjen a várba, amelynek egykor hátat fordított, és elvegye, ami jog szerint őt illeti. Mióta egy tüskebokor tövisein vergődve végig kellett néznie, ahogy Renar gróf emberei lemészárolják anyját és kistestvérét, Jorgot pusztán a harag vezérli. Élet és halál számára csak játszma – és nincs vesztenivalója.

Ám atyja várában ármány leselkedik rá. Ármány és fekete mágia. Bármennyire megingathatatlan is az akaratereje, legyőzheti-e egyetlen fiatalember az elképzelhetetlen hatalommal bíró ellenséget?

Hirdetés