mankaa értékelése


mankaa>!
Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Amikor megláttam, hogy utazókönyvként lenne lehetőségem elolvasni a könyvet, nagyon megörültem. Ugyan már nem vagyok kezdő anyuka, de a környezetemben többen is azok, és mindig felmerül a babavárás kapcsán, hogy nagyon kevés hiteles írás van a témában. Egy részük túl szakmai, túl száraz, nehezen fogyasztható, másik részük pedig csillámporos-babarózsaszín képet fest a csodálatos anyaságról. Az igazság pedig valahol középen van.
A könyv formája nagyon praktikus, a fedőlap harmonizál a tartalommal. Fejezetről-fejezetre haladva beugrottak az emlékek, színes-szagos valós a tartalma. Ami miatt számomra mégis nehéz volt olvasni: valahogy a szerkesztettség nem lett tökéletes és túlon-túl sok benne a közhely. Ha azonban egy olyan könyvet keresünk, ami végre tényleg segítség lehet egy kezdő anyukának, azokon a napokon is, amikor már úgy érezzük, hogy bizony, nem bírjuk tovább: csakis és csakis ezt a könyvet adnám jó szívvel a kezükbe, mert minden fejezetben megerősít bennünket abban, hogy igenis, ez az élet legkalandosabb, legkiszámíthatatlanabb kihívása, mit mi nők, képesek vagyunk teljesíteni!

4 hozzászólás

Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Ez a könyv olyan, mint egy kávé melletti jó beszélgetés egy barátnővel, aki a szemedbe mondja, csak annyi kell, hogy bízz az ösztöneidben, és friss anyukaként a lelki békéd érdekében engedd el a „jó” tanácsokat a füled mellett. Szabad szóhasználata, nyitottsága és lazasága mosolyt csal az arcodra, segít megerősíteni abban, hogy nem vagy egyedül a kétségbeesessel, a könnyekkel, a pofonokkal és a hibákkal. Észosztás helyett karon fog, és végigvezet az anyaság rögös útvesztőin, hogy lásd a „szuperanyuság” sokszor csak kirakat, hogy a melléfogás és a tanácstalanság a legjobbakkal is megesik.
Kismamáknak ajánljuk, de a rutinos anyáknak is, hiszen jó nosztalgiázni, utólag mosolyogni az egykor reménytelennek tűnő helyzeteken.