donzella P értékelése


donzella P>!
Jim Butcher: Tetemes gondok

Nehezen hittem el, amikor azt mondták majd a 8. résztől lesz a sorozat igazán jó, de minden jel arra mutat, hogy a Dresden története nem ellaposodik (idővel), hanem kisebb-nagyobb lépésekkel árnyalódik.
Több, mint 600 oldalt sikerült úgy megírni, hogy pár oldalnyi „üres járat” mellett a szereplők folyamatosan mozgásban vannak – vagy éppen a baj elől, vagy pont abba az irányba.
Mindamellett, hogy a könyv végére csak egy valaki ígérte meg, ha még egyszer összetalálkoznak Dresden-nel, kinyírja (ez haladás :D), mágusként is sikerült más poziciót felvennie, ez a szál, illetve az ebből következő lehetőségek új utakat nyithatnak meg a későbbi aktákban. :)


Jim Butcher: Tetemes gondok

Jim Butcher: Tetemes gondok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harry Dresden szakterülete a paranormális nyomozás. Chicagóban őrjáratozva igyekszik rendet teremteni a mágusok és szörnyek közt, akik a halandókkal együtt, ám legtöbbször láthatatlanul léteznek a világban. És habár a Szeles város lakói nem hisznek a mágiában, a chicagói rendőrség különleges ügyosztálya nem ma jött le a falvédőről.

Amikor egy gyilkos vámpír azzal fenyegetőzik, hogy tönkreteszi Murphy – a különleges ügyek vezetőjének és Harry jó barátjának – szakmai hírnevét, hacsak Harry nem teljesíti a parancsát, a mágusnak nem marad választása. A vámpír Kemmler Szavát akarja (akármi is legyen az) és a vele járó hatalmat. Harrynek versenyt kell futnia az idővel és hat könyörtelen nekromantával, ám Chicagónak így is tetemes gondjai akadnának halloween éjjelén.

Harrynek (ismét) meg kell mentenie városát a fekete mágiától… Ez a nap sem különbözik a többitől, kivéve, ha nem éli túl a dolgot.

Hirdetés