Dominik_Blasir értékelése


Dominik_Blasir>!
Angus Watson: Zengő vas

Van abban valami megnyugtató, amikor a szerző rájátszik saját komolytalanságára. Egy szimpatikus összekacsintásra utal, hogy persze, mindketten tudjuk, hogy ez bazári szórakoztatás, de hát neked nincs szükséged arra, hogy néha olyan fantasy-t olvass, ahol embereket lőnek ki katapultból?. Még szép, hogy szükség van! (Megjegyzés: ha túlélik a katapultból való kilövést és belepattognak a közeli tóba, akkor nem bűnösök.)
Úgyhogy ebből fakadóan én nem akadtam nagyon fenn a jokerként használt mágián, a komolytalan csatákon, az abszurd szövetségi rendszereken, a szappanopera-szerű karakteri kapcsolatokon, a vicces gallokon, a még viccesebb rómaiakon és az egészen röhejes druidákon. Talán mindennek a hosszán egy kicsit, de így a második részre én elengedtem, hogy Angus Watson komoly versenyzője a grimdark vagy a hard fantasy színtérnek. Ez szimplán egy olyan sorozat, ahol a szerző tobzódhat a római orgiák és a „minél idétlenebb, annál véresebb” szokások leírásán, mi pedig, ha éppen olyan hangulatban vagyunk, akkor nem lepődünk meg a véres kézfogáson, amikor is átdöfnek egy embert és a belsőségein keresztül ráznak kezet, ezzel megpecsételve a szövetséget.


Angus Watson: Zengő vas

Angus Watson: Zengő vas

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A vezérek a háború lángjaiban kovácsolódnak.

A vaskor harcosai, Dug és Lowa sikeresen elfoglalták Maidun várát, és felszabadították a rabszolgákat. Most azonban fordul a kocka, és nekik kell a védők oldalán harcolniuk.

Galliából római invázió közeleg, ám ahelyett, hogy összefognának, és egyesült erővel védenék meg otthonaikat, a briton törzsek inkább egymás ellen fordulnak – Maidun pedig könnyű célpontnak számít a szemükben.

Mindeközben Lowa kémjei beszivárognak Galliába, akik rájönnek, hogy a rómaiak sorai közt brit druidák is vannak. A Maidunból elindult Ragnall hűsége pedig vészesen meginog, amikor találkozik Róma lenyűgöző hadvezérével, Julius Caesarral.

Háború közeleg… De vajon ki fizeti meg az árát?

Hirdetés