Mariann_Czenema P értékelése


Mariann_Czenema P>!
Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Teljesen őszintén megvallom: csak a cím miatt vettem meg a könyvet, nem olvastam el se a fülszöveget, se a többi értékelést. (Ez utóbbit nem is szoktam.)
Krimit se nagyon szoktam mást olvasni, mint Agatha Christie alkotásait, éppen ezért a regény felétől csupa-csupa meglepetés ért. Nem mondom, hogy egy élménynek, strigulának nem volt jó, és értem, hogy mit lehet kedvelni Musso írásain – de not my cup of tea ;)


Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Felejthetetlen olvasmány, szenzációs irodalmi kirakó, amely akkor válik igazán ördögivé, amikor az író az utolsó darabot is a helyére illeszti.
1999-ben, három kultuszregénnyé vált művel a háta mögött a híres író, Nathan Fawles végleg leszámol az írással, és visszavonul a Földközi-tenger partvidékének közelében fekvő, csodálatos és vad Beaumont-szigetre.
2018 ősze. Fawles az elmúlt húsz évben egyetlen interjút sem adott. Regényei azonban változatlanul rabul ejtik az olvasókat. Mathilde Monney, egy fiatal svájci újságírónő a szigetre utazik, hogy megfejtse a titkot.
Ugyanaznap egy női holttestet sodor partra a víz, és a hatóságok megtiltják a ki- és beutazást a szigetre. Veszélyes párharc kezdődik Mathilde és Nathan között, ahol néma igazság és makacs hazugság áll szemben egymással, a szerelmet és a félelmet pedig csak egy hajszál választja el egymástól…

Hirdetés