BBetti86  értékelése


BBetti86 >!
Jim Butcher: Vérrítusok

Jim Butcher most sem fogyott ki az ötletekből. Ez a Harry Dresden-regény is hozza a minőséget, fordulatokat, izgalmas világot.
Harry fejére vadásznak a vámpírok, és már nincs más választása, mint a nyílt támadás. Ehhez csapatot szervez, és sürgősen pénz is keresnie kell, mert a felbérelt zsoldos fizetés híján a mágust is képes lenne levadászni. Félig ezért, félig szívességből köt ki egy pornó forgatásán, ahol a tulaj hiszi, hogy megátkozták és sorra halnak körötte az emberek. Egy másik vámpír udvar ügyeibe merülhet nyakig, ahol egy olyan igazság várja az anyjáról, amire semmi nem készítette fel előre.
Ahogy Butcher szokta, most sem egyetlen esemény köré szövi a történetét. Ott van a munka a forgatáson, és a két vámpír udvar is. Ugyan a végére sok szál összeér, de addig is izgalmasan és humorral bonyolódik a történet minden szála. Nagyon olvastatja is magát, hiszen folyamatosan mozgásban vannak az események és a szereplők.
Közben jó a világépítés is, a Fehér Vámpírok ügyeiről fogunk most sok mindent megtudni. Ezzel egy újabb mitikus világot épít ki a szerző a regényen belül. Át van gondolva, ötletes, és jól illeszkedik a korábban megtudottakhoz. Thomas karaktere is sokkal árnyaltabb most, és bírtam, ahogy a faja predesztinálja a sorsát.
Harry jelleme is kap egy új színt. Az anyja, a család előtérbe kerül, és kicsit jobban meg lehet érteni, hogy lett a mágus az, aki. Eddig is tudtuk, mekkora a szíve, de most még inkább láthatjuk ezt. Az ironikus, néha cinikus stílusa meg szórakoztató, mint eddig is.
Különben a regényben bőven akad idézhető sor is: vicces is, tartalmasabb is.
Ki kell emelném meg a tibeti kutyát, nagyon megszerettem azt a szőrcsomót! Nem állatos könyv, de Egéren már most jókat mosolyogtam. (Szerintem még fogok is, mert van egy olyan érzésem, Harry tévesen gondolja, hogy Egér kicsi is marad.)
Izgalmas, néhol vicces, máskor szinte ijesztő és izgalmas, remek kikapcsolódás. Kérem a következő részt is! :)


Jim Butcher: Vérrítusok

Jim Butcher: Vérrítusok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ha sorra vesszük Harry Dresden eddigi megbízásait, határozottan nem az tűnik a legrosszabbnak, hogy egy felnőttfilm-forgatáson kell nyomoznia. Ám természetesen a legújabb ügyben is van valami hátborzongató. A film producere úgy véli, valaki elátkozta őt – ám mégis a körülötte lévő nők halnak meg.

Harry helyzetét az sem könnyíti, hogy ebbe a bizarr, rejtélyes nyomozásba Thomas, a kacér, arrogáns vámpír rángatta bele, akinek finoman szólva is kétes a híre. A vámpír valamilyen módon személyesen is érintett az ügyben, bár Harry eleinte nem érti, hogyan. Aztán előkerül egy csontváz Thomas családjának szekrényéből, ami mindent a feje tetejére állít…

Hirdetés