Popovicsp87 P értékelése


Popovicsp87 P>!
José Antonio Cotrina: Samhein aratása

A kötet elolvasásához nagyban hozzájárult az eszméletlenül király borítója.
A regény nem tököl sokat, egy rövid felvezetés után már Rocavarancoliában folytatódik a történet. Itt találkozik a tizenegy fiatal, akiket Denéstor Tul aratott le. A fiatalok eléggé eltérő személyiségek, bár páran háttérbe szorultak, kicsit semmilyenek.
Miután hőseink az új világba érkeztek, a történet párhuzamosan halad, hol a gyerekekről olvashatunk, hol a palota történéseibe pillanthatunk bele egy fejezeten belül. Így folyamatosabb lett a történet, nem kellett arra várnom, hogy az új fejezetben megtudjam, mit is csinálnak odaát.
Rocavarancolia korántsem az a varázsvilág, amire számítottak, engem leginkább az Alice játékokra emlékeztetett. Rocavarancolia Tanácsában a legkülönösebb lényeket találjuk: porrá változó vámpír, vérszomjas angyal, szellem, csak hogy párat említsek.
Cotrina itt még sok történéssel nem dolgozik, főként a világot tárja elénk, ami engem megvett kilóra. Azért aggódni nem kell, mert vannak jó fordulatok a regényben.
Ha a kiadó folytatni fogja a sorozatot, akkor remélem a második kötetben kicsit felpörögnek az események, most már kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Vörös Holdnál.

>!
Metropolis Media, Budapest, 2020
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635510092 · Fordította: Varju Kata
4 hozzászólás

José Antonio Cotrina: Samhein aratása

José Antonio Cotrina: Samhein aratása

Üdvözlünk Rocavarancoliában, a csoda, a horror, a szörnyek és a rémálmok birodalmában!
Üdvözlünk a halál kapujában!

Egy hosszú és kimerítő háború után Rocavarancolia romokban hever. Nem repülnek többé sárkányok az égen, a vámpírok szomjan haltak, és nincs elegendő mágia ahhoz, hogy a királyságot összetartsa.
De még nincs mindennek vége. Halloween éjjelén megnyílik az egyetlen fennmaradt kapu, ami összeköti Rocavarancolia királyságát az emberek világával. A királyság démiurgosz ilyenkor szervezi meg a betakarítást. Tizenkét fiatalt gyűjt össze az emberi világból, akik bennük rejlő mágikus esszencia alapján képesek lehetnek megmenteni ezt a lepusztult birodalmat, de csak akkor, ha életben tudnak maradni addig, amíg felkel a Vörös Hold. Ehhez először is meg kell tanulniuk megvédeni magukat a kegyetlen körülmények, a furcsa lények és a számos veszély közepette. Ez azonban az elmúlt harminc évben még egyetlen fiatalnak sem sikerült…

Hirdetés