bartok_brigitta P értékelése


bartok_brigitta P>!
David Gemmell: Viharlovas

Nem hittem, hogy ilyet fogok mondani, de a sorozat legjobb kötetét tettem le az imént. A lezárás keserédes volt ugyan, de számomra így volt tökéletes. Akárhány könyvet is fogok innentől kezdve Gemmelltől olvasni, mindig kicsit bánni fogom, hogy nem találtam rá korábban. A Rigante-ciklus ezennel felkerül a kedvenceim közé, ahogyan az író neve mellé is odateszem a kis csillagot.
A regény majdnem ott veszi fel a fonalat, ahol az előző leejtette. A háború szele, az elkerülhetetlen pusztítás illata már az első lapokon is érződik. Nagyon kedvelem Gemmell történetvezetését, ahogy több kisebb, nagyobb karakteren keresztül mutatja be a körülményeket. Bár maga a történet is nagyon élvezetes volt számomra, mégis azt kell mondanom, továbbra is a karakterépítés a legnagyobb erőssége a regényfolyamnak. Számos olyan kedvencem lett, akiket az elején ki nem állhattam, és sok olyan karakternek ismertem meg egy másik oldalát is, akiről már pontos elképzelésem volt az előzmények tekintetében. A karakterárnyalás tökéletes, a jó és rossz között húzódó – vagy éppen nem létező – határvonal érzékeltetése páratlan. Nagyon szeretem a korai fantasyk nosztalgiaízét, a történelmi párhuzamokat, és az izgalmasan kivitelezett csatajeleneteket.
Imádtam.
Abszolút újraolvasós.


David Gemmell: Viharlovas

David Gemmell: Viharlovas

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy dicső szikra, a rigante lázadás egyetlen pillanata fellobbantotta a forradalom lángját – és legenda született. Az északi hegyek között a Hollószívként ismert törvényen kívüli vezér várakozik, tudva, hogy a feketelelkű moidart serege el fog jönni; őket a brutális uralkodó egyetlen fia, Viharlovas vezeti. Mit sem tudva arról, hogy világuk sorsa a kezükbe van letéve, Hollószív és Viharlovas, a két esküdt ellenség kénytelen lesz egyesíteni erőit, és szembeszállni az ősi gonosz bosszújával.

Mert a sötétség hatalmas seregei a felföldiek ellen menetelnek, és úgy fest, semmi sem képes megállítani őket. Könnyedén tapossák el áldozataikat, míg végül csupán néhány ezren maradnak, akik segítséget nem is remélve még ellenállnak. Csakhogy ők a klánok fiai, és még ennél is többek: ők a riganték…

Hirdetés