ViveEe P értékelése


ViveEe P>!
Michael J. Sullivan: Mítoszok kora

Nehezen rázódtam bele a történetbe, de aztán annál jobban megszerettem.
Sullivan nagyon jól keresztezi a története szálait és itt sem okozott csalódást.
Nagyon tetszik, hogy a krónikák előtt több ezer évvel járunk, ahol ami később mítosz, mindennapos.
Sok szereplő sorsa fonódik egybe amit egy állítólagos Isten ember általi meggyilkolása indít el.
Én azért látok közös vonásokat egyes karaktertípusok között itt és a krónikákban. Már ha belegondolunk a nagydarab harcos Raithe és a vézna társa kettősbe. De itt is abszolút működik, imádom. Nagyon szeretem a mágiát ami itt nagy szerepet játszik. Suri az egyik legérdekesebb karakter számomra, nagyon kíváncsi vagyok mit hoz ki a későbbiekben belőle az író.
Volt itt hatalmi játszma ember és fhrey oldalon egyaránt.
Nagyon izgalmas csatát is kaptunk a végére.
És még egy plusz csavart is.
Nagyon megszerettem ezt az írót a krónikák gyönyörű íve során, amit a hat rész alatt kibontakoztatott, és itt sem okoz csalódást már az elején sem.
Nagyon várom a következő kötetet.


Michael J. Sullivan: Mítoszok kora

Michael J. Sullivan: Mítoszok kora

Az emberek, azaz a rhunák népe időtlen idők óta az általuk fhreynek nevezett isteneket imádják. Ezek a nagyhatalmú lények legyőzhetetlenek, mesterfokon űzik a mágiát, és a jelek szerint halhatatlanok.
Egy napon azonban megváltozik minden, ugyanis az egyikük egy ember, Raithe pengéjének esik áldozatul. Küszöbön áll a rhunák és a fhreyek közti háború, ami a teljes emberi faj kipusztulásával járna.
Eközben az emberek egyik utolsó települését, Rhen-dahlt katasztrófa sújtja: egy emberevő medve tizedeli lakosait, és maga a főnökük is áldozatul esik neki. Ekkor érkezik meg az erdőből farkasával Suri, az ifjú látó, akit közelgő végromlás látomásai gyötörnek. Sikerül meggyőznie a főnök özvegyét Perszephonét, hogy őrült küldetésre induljanak. Csatlakozik hozzájuk a fhreyek bosszúja és saját istenölői szerepe elől menekülő Raithe is.
Ráadásul a dahlban renegát fhreyek egy csoportja jelenik meg, akiket egy félelmetes erejű mágus üldöz.
A mítoszok korának leáldozott. Felvirradt a lázadás hajnala.

Michael J. Sullivan üstökösként felívelő karrierjét a Riyria-sorozat kirobbanó sikerének köszönheti. A Mítoszok kora egy új, hatkötetes regényciklus első darabja, amelyben a fantasy új generációjának egyik legkiválóbb mesélője tovább építi rendkívül népszerű univerzumát.

Hirdetés