Málnika P értékelése


Málnika P>!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

”És arra is rájöttem, hogy a fejemben élő elképzelés a jövőmről teljesen elhibázott, mert valójában csak egy elvárást követek, amit a társadalom állított fel, amit minden kislányba belekódolnak a tündérmesék, aztán minden nagylányba a romantikus történetek, és nem azt, amit igazából szeretnék.”

Caroline Wood várva várt kalandjai végre tovább folytatódnak. A Barcelona, Barcelona azonban túl magasra tette a mércét, számomra a Róma, Róma sem hangulatában, sem lendületében nem vált méltóvá elődjéhez. Leginkább az utazás- és az “ott vagyok a szereplővel”-élmény hiányzott, amely az első rész kiemelt erőssége volt. A mostaniban ugyanis fájóan keveset kapunk a nagyszerű helyszínből és a sziporkázóan szórakoztató történetvezetésből. Rómát különös titkok, rejtélyes emberek és kevésbé romantikus szerelmek lengik be.

Caro ezúttal Rómába utazik, hogy egy helyi legenda nyomába eredjen, és erről természetesen egy ütős sztorit szállítson a CBM Magazinnak. Beköltözik a Szerelemházba, amelyet egyedülállóknak adnak ki, és a mendemonda szerint az épület előkertjében található Carmela-szobrot megérintve rájuk talál az igaz szerelem. Természetesen Caroline még mindig Barcelonában élő párja, Tom mindennek egy cseppet sem örül. Caro az örök városban vergődik a szerelem és a karrier, a lelkiismeret-furdalás és a kalandvágy között, miközben kiderül, hogy a furcsa házban korántsem bárgyú szerelemvadászok laknak, és a rejtélyes tulajdonos is erősen felkelti az újságíró figyelmét. Kifejezetten értékelem, hogy R. Kelényi Angelika nem akarta beteljesíteni az olvasói elvárásokat, egy másik irányba próbálva elvinni az új részt, azonban a történet több ponton kicsit valóságtól elrugaszkodottá válik. A túl hosszúra nyúló átvezetés után pedig csak az utolsó oldalakon pörögnek fel igazán az események. A halovány négy csillag ezúttal inkább magának a sorozatnak, mintsem a különálló könyvnek szól. Mindenesetre készen állok a folytatásra, jöhet Hollywood!


R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

LA CASA DELL'AMORE

Caroline Wood a neves londoni magazin rovatvezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap hírt kap egy legendás római házról, melyet a helyiek csak így emlegetnek: La casa dell'amore, a Szerelemház. Azt beszélik, aki beköltözik ebbe az épületbe, arra varázslatos módon rátalál a szerelem…

Caro úgy dönt, hogy egy ilyen fantasztikus sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, bár a kedvese egyáltalán nem örül ennek… A különös kalandokba keveredő újságírónő lelkesen kutat a romantikus, rejtélyes legenda után, aztán egyik pillanatról a másikra egy cseppet sem veszélytelen nyomozás kellős közepén találja magát.

Mindeközben felfedezi az örök várost, megismer egy határozottan vonzó olaszt, aki miatt felteszi magának a kérdést, vajon elég erősek-e az érzelmei Barcelonában élő szerelme iránt. Meddig tarthat egy kapcsolat, ha havonta csupán pár napot tölthetnek együtt?

R. Kelényi Angelika, díjnyertes sikerszerző Caroline Wood-sorozatának új része humorával, titokzatosságával és bájos romantikájával ismét lebilincselő élményt nyújt az olvasóknak.

Hirdetés