Suba_Csaba P értékelése


Suba_Csaba P>!
C. S. Lewis: Az ezüsttrón

Nagyon régóta a polcomon tudtam a Narnia első hat kötetét, de megfogadtam, hogy csak akkor fogok bele a sorozatba, ha sikerül megszereznem a hetedik, befejező részt is. Decemberben sikerült megvennem a záró kötetet, így elhárult az akadály. Ráadásul kapóra jött a Fél év Narniában kihívás is, amit szeretnék teljesíteni.
Rendkívül tetszett ez a rész is. A Pevensie gyerekek unokatestvére, Eustace ezúttal iskolatársával, Jillel vág neki a kalandoknak. Társuk Borongány lett, aki egy flanga. Küldetésüket Aslantól kapják: megkeresni és visszahozni X. Caspian király tíz éve eltűnt fiát, az ifjú Rilian herceget.
Az egész könyv rendkívül kalandos, a főhősök útjuk során megannyi kalandba keverednek, egyre mélyebbre és mélyebbre jutva a föld belsejében.
Ez a kötet is rendkívül ötletgazdag és cselekménydús, telejsen magába szippantott. Nem tudok öt csillagnál kevesebbet adni erre se. ;)

>!
M&C, Budapest, 2002
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637342540 · Fordította: Liszkay Szilvia · Illusztrálta: Pauline Baynes

C. S. Lewis: Az ezüsttrón

C. S. Lewis: Az ezüsttrón

Narnia birodalmának titokzatos történetét hét kötetben mondja el a világhírű angol szerző, C. S. Lewis, ezek közül az elsőt, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címűt vitte filmre a Walt Disney Pictures és a Walden Media.

A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű.

Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. Kiadónk sorozatban jelenteti meg a rajzokkal illusztrált hét kötetet. Sorozat ez, melyben minden mű önmagában is teljes egész, önállóan is lenyűgöző olvasmány. Lépj hát be az Alsó Világba és keresd velünk az elveszett herceget.

A NARNIA KRÓNIKÁINAK HATODIK KÖTETE:
Az ezüst trón

Narnia… ahol az óriások szabadon kószálnak… ahol gonosz varázslat és bűbáj uralkodik. Zord, hideg télben indul útnak két embergyerek, s egy különös lápi lény. Nincs senki Narniában, aki a segítségükre sietne, a király messzi vizekre hajózott, s egy gonosz kígyó az összes bátor szívű lovagot elpusztította már.
Elmondhatatlan veszélyeken és sötét, mély barlangokon át tör előre a barátok maroknyi, nemes csapata, kiknek egyetlen célja a fogságban tartott herceg kiszabadítása. De vajon hol találnak rá? A föld felett? A föld alatt? Eljutnak Lennvilágba is, ahol a gonosz a leggyönyörűbb és leghalálosabb arcát mutatja meg.

Hirdetés