klara_matravolgyi értékelése


klara_matravolgyi>!
Balogh Boglárka: Love Commando

Fogalmam sem volt róla.

A világ túlságosan el van foglalva a muszlim országokkal, az ottani nők helyzetével, közben van egy hely, ahol a nők tényleg páriák, ez pedig India.
A hely, ahol több száz férfira jut egy nő, ahol nőként hálás lehetsz, hogy egyáltalán életben hagytak, mikor megszülettél.
A hely, ahol egy bigott erkölcsrendészetnek nagyobb hatalma van, mint a hatóságoknak.
A hely, ahol bűn szeretni, és ha megszeged a teljesen értelmetlen szokásokat, a halált kockáztatod. Mindegy, hogy szegény vagy, vagy gazdag.
A hely, ahova szerencsések vagyunk, hogy nem oda születtünk.

4 hozzászólás

Balogh Boglárka: Love Commando

Balogh Boglárka: Love Commando

Halálos szerelem. Indiában ez nem költői túlzás, hanem maga a valóság. Ha egy fiatal lány vét a házassági szabályok ellen, és a szívére hallgat, az életével kell fizetnie. A család a szégyent csak becsületgyilkossággal moshatja le magáról. A menekülő párok egyetlen reménye a Love Commando, amelynek tagjai megpróbálják védelmezni az üldözötteket, és felveszik a kilátástalannak tűnő harcot a rokonok, a törzsi tanácsok és korrupt rendőrség önkényes döntéseivel szemben. Balogh Boglárkát egy véletlen találkozás vezette a Love Commandóhoz. Az éjszakai vonaton menekülő lányt hallgatva érett meg benne az elhatározás, hogy önkéntesként próbáljon meg ő is segíteni. Könyvében megdöbbentő sorsok tárulnak elénk, sikeres és kudarcba fulladt életek – India sötét oldala.

Hirdetés