ujhelyiz P értékelése


ujhelyiz P>!
Kleinheincz Csilla: Üveghegy

Az Ólomerdő folytatása pár évvel később játszódik, ahol Emesének a normál kamaszkori problémák mellett (vagy inkább helyett) arra kell fókuszálnia, hogy két világ határán egyensúlyozzon. Egyszerre próbálja az egyszerű kamaszlány életét élni, aki nagynénjével egyedül él, miközben tündér anyja megpróbálja megérteni a lánya helyzetét, és helyet találni maga számára lánya hétköznapjaiban.

A kötet első kisregénye az anyjára fókuszál, ahogy megpróbálja a mostohaanyjánál kissé finomabban bevonni lányát a tündérek világába, de ugyanazt a hibát követi el: nem mondja el a következményeit, így lányának nincs esélye jó döntést hoznia. És ha valami, ez a tragédia jelenti a második kisregény egyik központi elemét, ahogy a tündérvilágnak is megismerjük az igazi sötét oldalát. Eközben Emese megpróbál rájönni, hogy ő kicsoda, és emiatt vándorútra indul mindkét világban. A végzetnők pedig formálják a világ sorsát, aminek Emese is része lesz…

A történet teljes egészében arra fókuszál, hogy a tetteinknek következményei vannak, még akkor is, ha ezt nem tudjuk előre, de ezt érző és példamutató módon teszi. Talán éppen azért, hogy mi, olvasók vonjuk le a tanulságot belőle és segítsünk a következő generációnak, hogy egy jobb helyet találjon, és egy szebb világot tudjon építeni. Amely leckére sokunknak szüksége lenne.


Kleinheincz Csilla: Üveghegy

Kleinheincz Csilla: Üveghegy

„Elég szörnyű dolgokat művelünk egymással puszta szeretetből.”
A tündér Lóna visszatért, lánya, Emese azonban képtelen megbocsátani neki, hogy egykor elhagyta. Az öntörvényű lány inkább a saját útját keresi a tündérek varázslatos birodalmában, amely fenyegető változások előtt áll. Nincs könnyű dolga, hiszen meg kell tanulnia varázsolni, elfogadni Lónát, és elengedni a múltat.
    Emese nem tud lemondani a vágyairól, még ha ezeknek nem is csupán ő fizeti meg az árát. Miután megszegi a tündérek egyik legnagyobb tabuját, kénytelen elszánni magát: az emberi életet választja, vagy Héterdő legendáit és varázslatait? Mindkét világban hosszú útra indul, hogy meglelje a válaszokat, ám döntései meghatározzák a családja és a tündérek sorsát is – de hogy a lány hős lesz-e vagy romboló, azt talán még a végzetnők sem tudják.

Az Ólomerdő hét éve várt folytatása két kisregényt tartalmaz, amelyek újra igazolják, hogy Kleinheincz Csilla sorozata elvárásainkra rácáfoló fantasy, egyúttal nagyon is emberi konfliktusokat bemutató családtörténet a döntések súlyáról.

Hirdetés