fekiyeti79 P értékelése


fekiyeti79 P>!
R. A. Salvatore: A félszerzet ékköve

Salvatore-ral valami jó dolog történhetett, ugyanis a Kristályszilánk elnagyolt, kapkodós hamariságát sikeresen levetkőzte, és a trilógia második és harmadik részét nagyon szépen összerakta.
Miután a Jeges Szelek Völgyében történt események összehozták a kis csapatot, és karöltve elindultak a legendás törpe királyság, Mithrill Csarnok felkutatására, vérbeli kalandozós fantasy történetnek lehettem tanúja, ami kicsit a játékok (pl. Diablo) világára emlékeztetett abból a szempontból, hogy minden főszereplő szert tett valamilyen epic fegyverre utazásaik során.
Sokszor kerültek cseberből vederbe, különféle gonosz, förtelmes teremtmények kereszttüzébe, ritkán volt lehetőségük sima, kitaposott ösvényre lépni, aminek köszönhetően egy percre sem unatkoztam a könyvek sorait olvasva.
Be kell vallani, hogy a szereplők egy kissé túlmisztifikáltak, de vannak hibáik, vannak gyengéik, van humoruk, a köréjük szőtt szálakat pedig Salvatore mesterien szövi.
Nem mondom, hogy tökéletes, mert nem az, de roppant szórakoztató, mozgalmas és izgalmas, meglepő (és kevésbé meglepő) fordulatokban gazdag az egész trilógia, úgyhogy jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki még nem ismeri, de szeretne egy jót kalandozni az Elfeledett Birodalmakban! :)

M.j.: Térkép jó lenne a kötetekbe, mert az kell!
spoiler

>!
Delta Vision, 2006
308 oldal · ISBN: 9637041842 · Fordította: Hoppán Eszter

R. A. Salvatore: A félszerzet ékköve

R. A. Salvatore: A félszerzet ékköve

Hiába volt Tízváros hőseinek minden igyekezete, úgy tűnik semmi sem állíthatja meg Artemis Entrerit, hogy véghez vigye álnok tervét. Miután elrabolta Regist és Guenhwyvart, a varázslatos párducot, Calimport felé tart, ahol Pook pasa már bosszúra éhesen várja a félszerzetet. Ám Drizzt Do'Urden és Wulfgar nem képes belenyugodni a barátjukra leselkedő halálos veszélybe, és üldözőbe veszik az orgyilkost. Őrült hajsza kezdődik, és ezúttal talán rájuk mosolyog a szerencse. Drizzt egy mágikus álarc segítségével végre elrejtheti születésének szégyenbélyegét a gyűlölködő pillantások elől, ráadásul egy nem várt szövetséges felbukkanása új reménnyel tölti el a szívüket. De Calimportig hosszú az út. Mielőtt elérnék, meg kell küzdeniük a Kardpartot rettegésben tartó kalózokkal, és keresztül kell vágniuk Calimshan perzselő sivatagán. Hamarosan rádöbbennek: a Regis kiszabadításáért indított küldetés könnyen mindannyiuk életébe kerülhet.

Hirdetés