Zanbar értékelése


Zanbar>!
John Caldwell: A Káosz Sárkányai

Skandar Graun egyszerű fickót, kit egyszerű élvezetek hajtanak. Ezek között előkelő helyet foglal el az alkohol minden mennyiségben, egy jól átsült birka comb, néhány készséges nőszemély és egy jóféle kocsmai bunyó, ahol sörös kriglivel, széklábbal, csülökcsonttal, vagy éppen puszta ököllel kell rendezni a sorokat.
Miután mindezekből bőven kijutott neki, úgy tervezi, hogy frissen szerzett megszámolhatatlan kincsével és élete asszonyával tiszta lapot nyit, mint szigorú, ám igazságtalan félork családfő és tisztességes naplopó. A világ azonban, mely nem csak Skandar Graunból áll, más elhatározásra jut, és orkunknak kényszerből ismét magára kell vennie az emberi hülyeség terhét, hogy folytathassa vadházasságának sörsavanyú napjait.

Zhíliában zavaros idők járnak. Délre a nomádok, északról a drének közelednek és mind inkább szükségszerű lenne valami komoly eszközt bevetni ellenük. Kicsiny és szervezetlen csapat indul hát meg egy távoli szigetre, ki ki a maga érdekei szerint, hogy segítsék, vagy éppen akadályozzák a Birodalom ügyét.

Alek jóravaló…ork?…. aki gyermeki naivitással és hamisítatlan ork egyszerűséggel szemléli a világot, melynek eddig csupán apró szeletét látta. Most viszont egy félfülű, félőrült, félork társaságában, egypár evezővel a hóna alatt elindul, hogy felfedezze. Erre pedig igazán sem Alek, sem a világ nincs felkészülve.

1 hozzászólás

John Caldwell: A Káosz Sárkányai

John Caldwell: A Káosz Sárkányai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Skandar Graun, Yvorl isten félvér ork harcos-papja igencsak aggódik barátnője életéért. Azt követően ugyanis, hogy Lucy orvul fejbe vágta őt és elrabolta közösen szerzett kincsüket, gyilkos hajlamok kerítették hatalmukba a félorkot. Tudja, ha elkapja az álnok nőszemélyt, megszorongatja kissé a retkes nyakát…
Ám miközben a félork a nőstényt üldözi, javában tombol a háború a Zhíli Kontinensen. Drén seregek ostromolják a Zhíl Birodalmat északról, délről pedig a dirwani nomádok (a néhai drén máguskirály uralma alatt). Zhíl védelmezője, egy Eftghitegor nevű lícs végső lépésként rá akarja szabadítani ellenségeire a Káosz Sárkányait.
Ehhez azonban még Skandar Graunnak is lesz néhány buzogánycsapása…

Hirdetés