Popovicsp87 P értékelése


Popovicsp87 P>!
Anne Rice: Lestat herceg

A Lestat herceg eléggé körülményes utat járt be.
Kétszer futottam neki, mire harmadszorra be tudtam fejezni.

A történet leginkább A Kárhozottak Királynőjének folytatása. Lestat eléggé maga alatt van, miközben a vámpírokat egy titokzatos Hang próbálja egymás ellen uszítani.
Szerencsére nem szükséges az előző kötetek elolvasása a történet megértéséhez, elégé sok visszautalás van az előzményekre.
Pár érdekes kérdést felvet, de egy részük megválaszolatlan marad.

Tetszett, hogy a vámpírok haladnak a korral, használnak digitális eszközöket, valamint eddig még nem látott tudású vámpírok is bekerülnek a Vérvonalba.

A cselekmény viszonylag lassan halad, címszereplőnk eléggé keveset szerepel. Cserébe sok új karaktert megismerhetünk, illetve a régi szereplők sorsát is megtudhatjuk. Bevallom, hogy bár érdekesek voltak ezek a részek, nekem eléggé sokat elvett a történetből. Megtörte a cselekményt.
Ha már cselekmény, igazából a lezárás sikerülhetett volna jobban is, az első felének érdékessége után eléggé összecsapottnak éreztem, illetve a Hang célját sem értettem egészen.

Aki kicsit járatosabb a Vámpírkrónikákban, az lehet, hogy jobban fogja élvezni. Szerintem Anne nyugodtan lecsíphetett volna kb. 100 oldalt.
A vámpírrá változtatást is teljesen feleslegesnek éreztem, gondolom a régi rajongók miatt került csak bele.

>!
Libri, Budapest, 2015
544 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633106006 · Fordította: Kallai Nóra

Anne Rice: Lestat herceg

Anne Rice: Lestat herceg

A világ megmaradt vérszívói közt káosz uralkodik… kárhozat és tűz, törvénytelenül burjánzó parazitasereg tombol mindenütt…
Egy Hang riasztja fel a föld mélyén szendergő öreg vámpírokat, azt parancsolja, válogatás nélkül égessék meg elszabadult ivadékaikat Párizstól Bombayig, Hong Kongtól San Franciscóig, szerte a világon. Fogy az idő.
Ismerős hőseink csapata, Louis, Armand és a legendás Lestat herceg, aki visszatér önkéntes száműzetéséből, nem kisebb kalandra vállalkozik, mint hogy rátalál arra a valakire – vagy valamire –, akinek a Hangja ezt a rejtélyes világot vezérli, és kideríti a szándékait.
Napjaink New Yorkjától az ókori Egyiptomig, Karthágótól a reneszánsz Velencéig végső küldetésre ébrednek az árnyékvilág legősibb és leghatalmasabb erői. Anne Rice legújabb regénye ott veszi fel a fonalat, ahol majdnem negyed százada a Lestat, a vámpír abbamaradt, hogy újult erővel ragadjon magával bennünket a Vámpírkrónikák feledhetetlen világa. De ez a könyv akkor is letehetetlen, ha nem ismerjük az előzményeket: az egész vámpíruniverzumot magában foglalja.

Hirdetés