myrelationshipwith értékelése


myrelationshipwith>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

A kötet azt kérdezi, hogy mernél e szeretni, ha tudnád mi lesz a kapcsolat vége? Kapásból rávágnám, hogy nem, de aztán jobban belegondol az ember és rájön, hogy ezt nem ő irányítja, nem ő mondja meg a szívének kit, mikor és miért szeressen. Nem mondja azt, hogy nem, ez nem lesz jó, ne szeress, mert ez nem így működik. Nem tudod kontrollálni, hogy ki iránt érzel többet, viszont azt tudod befolyásolni, hogy engedsz e ezeknek az érzelmeknek vagy hagyod, hogy az enyészeté legyen. Holly Miller egy érzelmes utazásra invitál, ahol a szemek nem maradnak szárazon és ahol a tét nemcsak a boldogság, hanem a jövő elfogadása és a másik elengedése. Nagyon sok kérdés felmerült bennem, mialatt olvastam, a legfontosabb mégis az, hogy vajon ha én lennék Joel helyében engednék az érzelmeknek vagy strucc módjára hátat fordítanék neki és élnem tovább az életem? Nemcsak velős gondolatokra ébreszt rá a kötet, hanem egy nem hétköznapi, már – már túlságosan is fájdalmas, megindító szerelmet bontakoztat ki a lelki szemeim előtt. Maga a regény lassan indul, az első pár fejezet nem igazán győzött meg, de ahogy egyre jobban haladtam benne úgy jöttek az újabb és újabb érzések és gondolatok, amik egy teljesen új mederbe sodortak, megmutatták, hogy van erő ebben a regényben, nem hiába van a kampány, nem hiába vették már most meg annyian a kötet jogait.

Igen, erős, ugyanakkor, ahol az kell gyengéd is. Végig fogja a kezed, nem hagyja hogy eltévedj, az érzelmeket maximálisan átadja. Nemcsak rávilágít az igazi szeretetre, hanem kész érvekkel alá is támasztja azt. Kellemes, ugyanakkor szívbemarkoló is. Egy szerelem, ami megtörtént, de vajon akkor is engedte volna Joel, ha tudja mi lesz a vége? Joel és Callie kapcsolata oldalról oldalra bontakozik ki egyre jobban. Míg a kezdeti nehézségeket legyőzik, ki tudja mi hoz számukra a sors.

A karakterek nemcsak szöges ellentétei egymásnak, hanem a mágnes két ellentétes pólusa, hiszen hiába vonzzák egymást, ha aztán mint a mágnes taszítják a másikat az ellenkező irányba. Míg Joel egy magának való fickó, sajátos életfelfogással, addig Callie egy szabad lélek, akit gúzsba kötnek a múlt árnyai, a megszokottság és a megfelelni akarás. Nem mer kilépni a komfortzónájából, kapaszkodik belé, s ki tudja ez hova fog vezetni. Vajon emiatt megéri szeretni a másikat, ha nincs közös jövőjük? Vajon megéri a sok fájdalom?

Minden kiderül az Álmomban már szerettelek kötet alatt. Érzelmek, viaskodás, fájdalmak, az élet megmagyarázhatatlan eseményei, a sors és az álmok erős szövetsége. A regény tele érzelmekkel, bonyodalmakkal és visszafordíthatatlan pillanatokkal. Szívszaggató, ugyanakkor reménnyel átitatott is, hiszen mindig megvan az esélye annak, hogy a dolgok jóra fordulnak. Vajon Callie és Joel kapcsolata is jóra fordul? Vagy egymástól távol éri utol őket az élet?


Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Holly Miller: Álmomban már szerettelek

„Ezt a történetet megkönnyeztem. Utána még sokáig gondolkodtam Callie és Joel életén, és azon, hogy én hogyan döntenék a helyükben. Szívszakítóan gyönyörű.” – Jill Santopolo, New York Times bestsellerszerző

Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?
Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.
Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes.
Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni.
Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik, hogy hatalmas fordulat következett be az életükben.
Aztán egy éjjel Joel Callie-vel álmodik, és az álomban megjelenik legnagyobb félelme.
Ekkor mindketten döntéshelyzetbe kerülnek: együtt maradnak-e annak ellenére, hogy tudják, mi lesz a sorsuk? És ha egyikük napjai menthetetlenül végesek, létezik-e olyan élet a számára, mint ami járna is neki?
Képesek befolyásolni az életük alakulását, vagy ami meg van írva számukra, azon nem lehet változtatni?
A két főszereplő, Joel és Callie által elmesélt Álmomban már szerettelek Holly Miller magával ragadó és felejthetetlen, romantikus debütregénye a szeretethez szükséges bátorságról, kiváltképp akkor, amikor úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mi lesz a szerelem vége.

Hirdetés