alizbooks értékelése


alizbooks>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Az utóbbi időben több romantikus könyvet is olvastam és mindig beleesek egy-egy könyv elolvasása után abba a hitbe, hogy a következő már nem fog tudni újat mutatni és meglepni. Ennél a könyvnél azonban különösen felfigyeltem arra, hogy ez a nyár legjobban várt könyve. Ahogy befejeztem az előző olvasmányomat, rögtön belevetettem magam ebbe és meg kell mondjam az őszintét, az első oldalakon beleszerettem a stílusba és a történetbe. Callie egy hatalmas természetbarát, rajong mindenért, ami valamilyen úton-módon kapcsolódik a Földünk természetéhez. Szeretne utazni, világot látni és különleges, védett fajokat megcsodálni. Egyik barátnőjével, Dot-tal egy jól menő kávéházat is vezet. De nem képes szabadulni a gondolattól, hogy egy számára nagyon fontos ember, egy hihetetlenül jó barátnője meghalt. Vele szemben ott van Joel, egy kívülről talán teljesen átlagosnak tűnő férfi (na persze a külseje mellett nem mehetünk el szó nélkül), aki azonban belülről egy súlyos titkot rejteget. Gyerekkora óta megálmodja, hogy szeretteivel mik fognak történni: édesanyja rákját, barátja súlyos megsebesülését, érdekes és titkos családi történéseket… Ezekről az álmokról azonban senki sem tud, ugyanis senkinek nem meri elmondani, mert azt hiszi, senki nem hinne neki. Munkáját is otthagyta egy múltban elkövetett végzetes baklövés miatt, így napjaival sem tud igazán mit kezdeni.

BŐVEBB ÉRTÉKELÉS A BLOGOMON : https://alizbooks.blogspot.com/2020/07/holly-miller-alm…


Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Holly Miller: Álmomban már szerettelek

„Ezt a történetet megkönnyeztem. Utána még sokáig gondolkodtam Callie és Joel életén, és azon, hogy én hogyan döntenék a helyükben. Szívszakítóan gyönyörű.” – Jill Santopolo, New York Times bestsellerszerző

Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?
Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.
Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes.
Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni.
Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik, hogy hatalmas fordulat következett be az életükben.
Aztán egy éjjel Joel Callie-vel álmodik, és az álomban megjelenik legnagyobb félelme.
Ekkor mindketten döntéshelyzetbe kerülnek: együtt maradnak-e annak ellenére, hogy tudják, mi lesz a sorsuk? És ha egyikük napjai menthetetlenül végesek, létezik-e olyan élet a számára, mint ami járna is neki?
Képesek befolyásolni az életük alakulását, vagy ami meg van írva számukra, azon nem lehet változtatni?
A két főszereplő, Joel és Callie által elmesélt Álmomban már szerettelek Holly Miller magával ragadó és felejthetetlen, romantikus debütregénye a szeretethez szükséges bátorságról, kiváltképp akkor, amikor úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mi lesz a szerelem vége.

Hirdetés