Wandamaci értékelése


Wandamaci>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Mióta megláttam a könyvet és elolvastam miről szól, azóta befészkelte magát a gondolataim közé és borzasztóan kíváncsivá tett.

Maga a történet inkább a mindennapi események köré szerveződik, bemutatja a főszereplők hétköznapi életét, viszont ezt olyan kellemesen teszi, hogy nem érződött unalmasnak, sőt inkább bájos volt.

Joel és Callie szerelmének kialakulása is nagyon varázslatos volt, engem teljesen magával ragadott és szinte éreztem milyen mindent felülmúló szerelmet találtak, ami nagy kincs.
Számomra tökéletesen bemutatta, hogy milyen az igaz szerelem. Azok az apró kedvességek, butaságok, apró kis mütyürök, amiket a legnagyobb örömmel adsz a másiknak, hiszen van valamilyen titkos közös történetetek, amelyet csak ti ismertek, de pont ettől lesz hatalmas értéke.

A könyv több részre volt osztva, és az első részek abszolút a hétköznapi csodákról szóltak. Megmelengették a lelkem és sokat nevettem Joellel és Callievel együtt.

Azonban innentől kezdve számomra nagy pálfordulás történt. Értem, hogy mi a mondanivalója a fennmaradó részeknek. Mindkét szereplő jelleme hatalmas változáson megy keresztül és előnyükre fordították a helyzetet. Érdekes volt megfigyelni a belső folyamatokat, hogyan éli meg mindenki másképp a helyzeteket, mindenkiben más folyamatok indulnak meg és másban lelik meg a számukra megfelelő megoldást.

Az értékelés többi része, amitől érthetővé válik a 3 csillag, sejtetné a történet végét, így az a blogbejegyzésben megtalálható.

Összességében vegyesek az érzéseim. Szomorú vagyok, de értékelem a mondanivalót, amit át szeretett volna adni. A leghangsúlyosabbnak azt éreztem, hogy úgy kell élni az életünket, ahogy nekünk jó, ne féljünk megvalósítani az álmunkat vagy kilépni egy megfáradt mókuskerékből.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.com/2020/07/holly-miller-almo…


Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Holly Miller: Álmomban már szerettelek

„Ezt a történetet megkönnyeztem. Utána még sokáig gondolkodtam Callie és Joel életén, és azon, hogy én hogyan döntenék a helyükben. Szívszakítóan gyönyörű.” – Jill Santopolo, New York Times bestsellerszerző

Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?
Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.
Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes.
Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni.
Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik, hogy hatalmas fordulat következett be az életükben.
Aztán egy éjjel Joel Callie-vel álmodik, és az álomban megjelenik legnagyobb félelme.
Ekkor mindketten döntéshelyzetbe kerülnek: együtt maradnak-e annak ellenére, hogy tudják, mi lesz a sorsuk? És ha egyikük napjai menthetetlenül végesek, létezik-e olyan élet a számára, mint ami járna is neki?
Képesek befolyásolni az életük alakulását, vagy ami meg van írva számukra, azon nem lehet változtatni?
A két főszereplő, Joel és Callie által elmesélt Álmomban már szerettelek Holly Miller magával ragadó és felejthetetlen, romantikus debütregénye a szeretethez szükséges bátorságról, kiváltképp akkor, amikor úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mi lesz a szerelem vége.

Hirdetés