ftamas értékelése


ftamas>!
David Gemmell: A Vaskezű lánya

A tipikus Gemmell hangulat megvolt, így már rossz nem lehet. Gemmell ezúttal a hegyi klánok oldalán küzd a hódító birodalommal, amely esetben nem bírtam elvonatkoztatni Róma britanniai hódításától. A hódítás mellett varázslók, akik inkább sámánnak tűnnek, valamint démonok és szellemek is megjelennek.
Nekem egy kicsit jobban tetszettek Gemmell korábbi művei. Úgy éreztem, hogy a női főszereplővel, nehezebben boldogul. Nagy gondom, viszont nem volt a könyvvel és a főszereplővel sem, így várom a következő részt.
A könyv szerkezetileg egy kicsit elnyújtott, a valós mérete a régi Gemmell könyvek formátumában, inkább olyan 300-400 oldal között lenne. Valamint sok elgépeléssel is találkoztam, mintha a szerkesztő nem vette volna komolyan a munkáját…

Aki teheti, adjon egy lehetőséget a könyvnek, mert érdemes.

9 hozzászólás

David Gemmell: A Vaskezű lánya

David Gemmell: A Vaskezű lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A külhoniak serege szétzúzta a felföldieket az aranylápi csatában – végzett legkiválóbb harcosaival és megtörte a szabadnak születettek szellemét. A felföldiek leigázott néppé váltak, és a brutális Gottasson báró uralkodik rajtuk.

Jóslatok szólnak egy eljövendő új vezérről, aki a leghatalmasabb felföldi király, Vaskezű leszármazottja lesz. Egy vezérről, aki lerázza a külhoniak igáját. De csak egyetlen felföldiben csörgedezik Vaskezű vére: Sigarniban, a vad és makacs lányban, aki nem törődik semmivel, csak magával, amíg egy végzetes találkozás a lázadás útjára löki. A Báró katonái vadásznak rá és egy gonosz varázsló jár a nyomában, így Sigarni kénytelen vállalni sorsát… mert ha nem, a halál vár rá.

Hirdetés