BBetti86  értékelése


BBetti86 >!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Vámpírok, érdekes szakmájú belevaló hősnő, nem is értem, eddig miért nem ugrott be róla a korai Anita Blake világ. Most nagyon megcsapott, talán, mert ebben a kötetben alakváltók közé megyünk kirándulni.
Hiszen a cselekményben egy amerikai alakváltó gyilkosságsorozat nyomába erednek a szereplők. A lényeket egy esküvő ürügyén hozzák össze, és Bori csapata megkezdi a nyomozást. Itt van a tudós Eric, a legjobb barátnő és menő boszorkány Evelyn, meg persze Attila, aki változatlanul Bori után epekedik, aki nagyon keményen tiltakozik egy viszony ellen. A nyomozás és a megismert különös lény miatt azonban pár dolgot át kell gondolnia magával kapcsolatban a vámpírkutatónak.
Van nyomozás, vannak alakváltók és vámpírok, egy urban fantasy minden kelléke, és a szerelmi tematika, amiben elég sok pasi Bori kegyeiért teper. De ezzel be is fejeztem a párhuzamok keresését – jó, csak még egyet! Anita is nyomozott gyilkos után egy esküvőn, mert Edward nősülni se tud simán…
A krimi annyira nem is volt itt érdekes, megint inkább a világának kis építőkockái fogtak meg. Ahogy most éppen a magyar hitvilágot nézi át a hősnő, és abból kapunk átfedést a vámpírokkal és misztikus lényekkel. Lehet, nem éppen a rézfaszú bagolyról akartam volna többet megtudni, de most egyedi nyelvészeti ismeretekkel is gazdagabb lettem. Azért, a népnyelvnek is megvannak a maga alpári megoldásai…
Továbbra is visz a szerző humora, ami eléggé kesernyés, hogy legyen mögötte több, mint puszta szórakoztatás. Arról, hogyan kell jól megélni az életet, most kapunk némi adomát, és el is lehetett ezen gondolkozni. Mennyire merjünk kockáztatni: mit nyerhetünk, vagy mi marad biztosan ki, ha próbálkozni sem merünk?
Az Attila – Bori szál továbbra sem a kedvencem, bár most kellő humor volt abban, ahova Attila múzsacsókos szerelme vezeti a szereplőket. De továbbra is tartom azt, hogy az Eszter – Attila páros nekem jobban bejön, mint a Bori – Attila. Bár az is befolyásol ennek leírásában, hogy a zseni Eric nekem jobban bejön, mint Attila. (A kisfia is nagy karakter, az nagyon kész, amikor a terveit vázolja Borinak.)
Bori jól összerakott karakter, csajos és vagány. Nagyon át tudom érezni, ahogy egy-egy problémát nagyon átrág magában, és a döntéseket halogatja. Nem éppen előnyös tulajdonság, de ebben felismertem magam. El is gondolkodtam a regény kapcsán a magam viselkedésmintáin is.
Ez egy jópofa filler volt, aminek nagyon jót tettek az olyan mellékszereplők, mint Evelyn vagy Eric és a családja. A végén pedig már ott az irány, amivel visszatérünk a regény hazai világába és cselekményébe.


Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Vannak, akik nagy esküvőről és tengeren túli utazásokról álmodnak – és vannak, akik jól tudják, hogy az előttük álló utazás és lakodalom csak belépő egy igazi rémálomba. Eric Bowman kérésére Bori Coloradóba utazik Attilával, és egy esküvő leple alatt megpróbálja kideríteni, vajon miféle szerzet gyilkolja sorban az alakváltókat a Bowman-fivérek falkájában. A szálak egy alakváltó szépségversenyhez vezetnek, s ha ez még nem lenne elég, Borinak közben meg kell küzdenie Attila egyre aggasztóbb fizikai állapotával is – valamint egy jóslattal, mely semmi jót nem ígér.

Vajon kinek az életébe fog kerülni az elkerülhetetlen lidércnyomás?

Ki tartja rettegésben a vérfarkasokat, és ki lopózik be éjszakánként a Bowman-birtokra?

Borinak több fronton is helyt kell állnia, de ez nem egyszerű: szembe kell néznie legbelsőbb félelmeivel és barátai titkaival. Mint mindig, most is eltökélten lép a tettek mezejére – ám életében először, egy pillanat erejéig, a döbbenettől elakad a szava…

Magyar nyakba magyar szemfog!

Hirdetés