Vác_nembéli_István_fia_istván értékelése


Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Steven Erikson: A sötétség kohója I–II.

Erikson egy zseni.
Már rengeteg helyen olvastam, hogy Erikson amit ír az a fantasy magasiskolája és mennyire igazuk volt. remélem hogy a delta minél hamarabb tudja folytatni /A Malazai Bukottakat is kiadják majd/ , igaz nem lehet egyszerű fordítani, elég nehéz olvasmány.
maga a sztoriról nem akarok és nem tudok írni már itt az elején látszik, hogy baromi összetett, 1000+ oldal és még alig tudunk valamit.
Rengeteg szereplő talán túl sok néha elvesztetem a fonalat és gondolkodnom kellett ki is az illető. Olyan gyorsan váltott az esemény között,pl: van egy lassabb beszélgetős rész, vagy egy kis vallási teológiai diskurzus és aztán hirtelen egy kis erőszak totál nem számítottam rá.


Steven Erikson: A sötétség kohója I–II.

Steven Erikson: A sötétség kohója I–II.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Itt az idő elmondani a szomorú történetet, ami előkészít minden később következő történetet… és azokat is, amiket már elmondtak.

A sötétség korát írják és a Kurald Galajnnak nevezett ősi vidék – a tiszte andiik otthona, Sötétség Anya birodalma – veszedelmes helyzetben van. A nagy harcos, a hős, Vatha Uruszander támogatást élvez, hogy házasságot kössön Sötétség Anyával, ám Drakonusz nagyúr, Anya társa útjában áll az efféle gőgös becsvágynak.

A vetélytársak közelgő összecsapása nyomán repedések futnak végig a birodalom egészén és lábra kap a szóbeszéd a polgárháborúról, miközben ősrégi, rég halottnak vélt hatalom emelkedik elő a tengerből. Senki nem látja át valódi célját, és képtelenség felfogni a benne rejlő erőt. Első látásra elkerülhetetlennek tűnik, hogy minden lángba boruljon, és a tűz kellős közepén ott állnak a Sötétség első fiai – Ano­mander, Andariszt és Dúló Szilcsasz, a Purake-birtok gyermekei –, akik arra készülnek, hogy átformálják az egész világot…

Ez a megátalkodott családi viszályok, féltékenységek és árulások, a vad mágia és a korlátok nélküli mágikus hatalom nagyívű történetének kezdete… na és egy kardé, amit ekkor készítenek.

Hirdetés