kecske értékelése


kecske>!
Dan Simmons: Káli dala

Két okból olvastam el, az egyik, mert különösen tetszett a Terror sorozat, a másik, hogy tervezem elolvasni a szerző hegymászós thriller/horrorját, gondoltam egy rövid könyv jó ismerkedés lesz vele.
Az első felében nagyon elkapott. Űberelte a horrorokat amikkel eddig találkoztam (de csak az undor érzésének felébresztésében értve), visszataszítóbb volt mint minden más amit eddig olvastam méghozzá két nagyon egyszerű motívummal érte el ezt, ami a legkevésbé sem természetfeletti, vagy horroros: tömeg, hőség. Egyszerre, töménytelen mennyiségben. Szabályosan viszolyogtam azoknál a részeknél.
A gyanú pedig szép lassan csordogált építkezett, rejtélyes körülményt fedett fel szinte minden oldalon, aztán, aztán, úgy a 70%tól fájdalmasan semmilyen lett.
A végjátékon sokat mentett, hogy nem egy hosszú olvasmány, szóval mire meguntam már nem kellett sokáig érdektelenül lapozgatni, ott volt a kiábrándító végjáték és végkifejlet, az unalmas konklúzió. Meh, inkább lett volna spoiler.
spoiler


Dan Simmons: Káli dala

Dan Simmons: Káli dala

Robert Luczak egy eltűnt indiai költő kéziratának nyomában érkezik Kalkuttába. Kutatásai Káli ősi kultuszához vezetik, amely halállal hódol istennőjének. Luczakot magát és családját is elsodorja az egész világot fenyegető erőszak hulláma, Káli dala.

Hirdetés