Rodwin értékelése


Rodwin>!
Robin Hobb: A Bolond végzete I-II.

Nem volt egy rövid menet, de minden percet megért az olvasás. Hiába gyötri, kínozza a szereplőit Hobb, mikor elveszek a világában kicsit olyan, mintha hazatérnék.
Szorosan összekapcsolódnak a kötetek, így elég nehéz úgy írni, hogy ne lőjek le semmit. Az Élőhajók – ciklusban kitérhettünk egy kicsit az Esővadonban, illetve a kalmárok világában, de azoknak a könyveknek is helye van az időfolyamban.
Továbbra is igazi érzelmi hullámvasút olvasni Hobb írását, amit sokszor Fitz-el, illetve Bolondunkkal művel, néhol már fáj olvasni. Visszaütközött a könyvben, ahogy a való életben is, döntéseinknek bizony súlyos következményei lehetnek a jövőnkre nézve.
Az előző részekben történt felvezetés végre beteljesedik, kis csapatunk végre kimozdul Kosvárból, és nekiindulnak Aslevjal veszélyeinek. Vajon Fitz teljesíteni tudja Ellianianak tett ígéretét? Bolond valóban a végzetébe gyalogol ezen az úton, ahogy a cím sugallja? Sápadt asszony végre színre lép, Tintaglián kívül van még élő sárkány? Ezekre a kérdésekre, és még sok másra választ kap az olvasó, ha kitart Fitz és Hobb mellett.
Mert bizony kell a kitartás, a könyv eleje igen lassan indít, amely csak sok száz oldal elhagyásával gyorsul fel.
Biztos vagyok benne, hogy a könyv végére megteremtett idill csak átmeneti, még jó pár rész áll előttünk, mely kitűnő játszótér lesz tovább gyötörni Fitzünket.
Nyilván ez egy rajongót nem tántorít el, várom nagyon a folytatásokat.

>!
Delta Vision, 2020
1384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953389Ö · Fordította: Gubó Luca

Robin Hobb: A Bolond végzete I-II.

Robin Hobb: A Bolond végzete I-II.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Látnok FitzLovag, az orgyilkos és kém teljesen beépült Kettricken királyné udvarába. Csupán néhányan ismerik legendás múltját, valamint azt a rengeteg áldozatot, amelyet a túlélés érdekében hozott. Azt pedig még kevesebben tudják, hogy rendelkezik a Mesterség mágiájával. Régi tanítójával, Árnnyal, és a bárgyú, a mágiában mégis erős Balgával azon igyekeznek, hogy Kötelesség herceg segítségére legyenek a küldetésen, amely elhozhatja a békét a Hat Hercegség és a Külső-szigetek között.

A narcseszka ugyanis mérhetetlen feladatot szabott Kötelesség­nek: le kell fejeznie a fekete sárkányt, Jéglángot, aki Aslevjal szigetének fagyos felszíne alatt szunnyad. Csakhogy nem minden klán támogatja az ötletet. Vajon Elliania követelése mögött sötétebb erők munkálnak? Vajon Jégláng csupán legenda?

Miután a Bolond megjósolja, hogy a szigeten éri majd a halál, Fitz terveket sző, hogy Kosvárban hagyja legkedvesebb barátját. Azonban nem lehet ilyen könnyen túljárni a végzet eszén…

Hirdetés