Darth_Revan értékelése


>!
Darth_Revan
Jim Zub: Dungeons & Dragons 1. – Baldur's Gate legendák: Sárkányok háborúja

Sárkányok háborúja képregény
A Sárkányok háborúja képregény egy igazi, ízig-vérig könnyed és szórakoztató fantasy kaland, mely a Forgotten Realms – az Elfeledett Birodalmak – világán játszódik. A helyszín Baldur Kapuja. Időben a VSz – Völgyi Időszámítás – szerint 1480-ban járunk, vagyis több mint 100 év telt el a Baldur’s Gate videojátékok eseményei óta. A képregény két szereplője Minsc és Bú már a játékban is felbukkantak. Itt, ebben a sztoriban főszereplők lesznek Delina, a vadmágus és a két tolvaj Shandie és Krydle mellett. Nagy változások álltak be a világban az elmúlt száz évben. Visszaterét a Netheri Birodalom, túl vagyunk a Mágiavész eseményein és a Hasadás is folyamatban van. Ezekre az eseményekre nem is utalnak a sztoriban, így nem kell attól félni, hogy az olvasó ne értené a történetet ezek miatt.
Egy gyors, pörgős és izgalmas történetet kapun. Delina, a vadmágus Baldur Kapujába érkezik, hogy kiderítse, hol van az ikertestvére, Deniak. spoiler
Nagyon-nagyon élveztem. Tényleg, igazi, hamisítatlan kaland sztori nagyszerű harcokkal, kalanddal, fordulattal, mágiával és nem kevés humorral. Igazán üdítő volt ilyet is olvasni a sok komor hangulatvételű fantasy történet tengerében. A zavarodott, habókos, de csupa szív Minsc beszólásai és beszélgetései Búval a hörcsöggel igen sokszor megnevettettek és mosolyt csaltak az arcomra. A szereplőket hamar megkedveltem. Erről a csapatról szívesen olvasnék a közeljövőben. A hírek szerint Minsc és Bú a Baldur’s Gate III játékban is tiszteletüket teszik. Akkor nem véletlenül hozták vissza őket ezekben a képregényekben. Nagyon jól szórakoztam. Jim Zub jól ért a könnyed, humoros és kalandos történetekhez. Max Dunbar rajzai pont jól illenek ehhez a történethez. Pompásan tudja ábrázolni az érzelmeket, a humoros szituációkat és a harci jelenetek is ragyogóan látványosak lettek. Mindenféleképpen ötös. Remélem a csapat következő történetszála a Shadows of the Vampire is megjelenik egyszer, ez már Ravenloft világába is elvisz bennünket.


Jim Zub: Dungeons & Dragons 1. – Baldur's Gate legendák: Sárkányok háborúja

Jim Zub: Dungeons & Dragons 1. – Baldur's Gate legendák: Sárkányok háborúja

Nemzedékek teltek el azóta, hogy Baldur Kapujának eredeti hősei megmentették a várost, és az Elfeledett Birodalmakat. Most új veszedelem kél, amit csak új hősök állíthatnak meg. Olyanok, mint például Minsc, a legendás vadász, akinek aranyból van a szíve, kőből az agya, a bölcsességét pedig egy hörcsög adja…

Vérbeli D&D történet Jim Zub író tollából, Max Dunbar grafikus tolmácsolásában. Ez a képregény-gyűjtemény az IDW Comics Dungeons & Dragons: Legends of Baldur’s Gate sorozatának 1-5. számát tartalmazza.

Hirdetés