Vác_nembéli_István_fia_istván értékelése


Vác_nembéli_István_fia_istván>!
David Gemmell: A Vaskezű lánya

Olvasás közben jutott eszembe, hogy mennyire szeretem David Gemmell regényeit, csak most jutott eszembe, hogy mennyire hiányzott már és ha végeztem vele elő is keresem Drenai Saga-t
Maga a regény emlékeztet Boudica a Délkelet-Britanniában élő brit kelta törzs, az icenusok királynőjének legendájára, ott a Romaiak igázták le a brit kelta törzseket.
Boudica lányait elfogják megerőszakolják neki végig kell néznie igy szerették volna alázatra tanítani de az ellenkezőjét érték el fellázadt és szép kis pusztítást végeztek, igaz ott csúfos véget értek a fellázadt kelták. Hogy itt mi lesz a vége azt természetesen még nem tudom ahhoz el kell majd olvasnom ezt a részt és természetesen második részt is amit remélem még az idén megtehettek.
Gemmell-hez hűen tipikus hős fantasyt olvashatunk tökéletesen látjuk ki a jó ki a rossz , nincs nagy megfejtés nincs nagy meglepetés pontosan láttunk mindent de ez egyáltalán nem probléma, olyan jó volt olvasni, maga a szöveg könnyed jól olvasható csak úgy pörögnek az események nincs üres járat, a börtönös rész egy kicsit meglepet
elég keményre sikeredet.
Szóval imádtam, aki egy kicsit is szereti a fantasyt annak kötelező olvasmány.


David Gemmell: A Vaskezű lánya

David Gemmell: A Vaskezű lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A külhoniak serege szétzúzta a felföldieket az aranylápi csatában – végzett legkiválóbb harcosaival és megtörte a szabadnak születettek szellemét. A felföldiek leigázott néppé váltak, és a brutális Gottasson báró uralkodik rajtuk.

Jóslatok szólnak egy eljövendő új vezérről, aki a leghatalmasabb felföldi király, Vaskezű leszármazottja lesz. Egy vezérről, aki lerázza a külhoniak igáját. De csak egyetlen felföldiben csörgedezik Vaskezű vére: Sigarniban, a vad és makacs lányban, aki nem törődik semmivel, csak magával, amíg egy végzetes találkozás a lázadás útjára löki. A Báró katonái vadásznak rá és egy gonosz varázsló jár a nyomában, így Sigarni kénytelen vállalni sorsát… mert ha nem, a halál vár rá.

Hirdetés