wolfy27 értékelése


wolfy27>!
Anthony Ryan: Az ébredő tűz

Megláttam a borítót és akartam, semmit nem tudtam róla, de akartam. Mikor végre megszereztem csak tologattam, mert ez nem az a könyv, amit az ember metrón meg a kis 15 perces hulladék idejében olvas, erre időt kell szánni, ezt úgy jó olvasni, ha az ember lánya leül, kinyitja és elmerül benne.

A cselekmény 3 fő szálon fut 3 teljesen különálló műfajban. Hilemore egy hadihajón szolgál, és van minden a kalózoktól kezdve, viharon át, tengeri sárkányig és vízi ütközetig minden. Lizanne egy kémnő, beépül helyekre, tolvajkodik kicsit, terveket szövöget és iszonyú menő amit csinál, főleg mikor összeszedi maga mellé Arberust. Claydon pedig bozótharcost játszik a nagybátyjával és pár csatlósával a dzsungelben, romlottakkal harcolnak, sárkányok elől menekülnek vagy csak éppen próbálják túlélni a dzsungelt. Annak ellenére, hogy ez a sokféleség igen balul is elsülhetett volna, nagyon jól működik, mindegyik szál olvastatta magát, mindegyik fontos részét képezte az egésznek.

A világ szépen felépített és részletesen kidolgozott. A véráldottakkal és különböző színű drákok vérével nagyon érdekes és egyedi mágiarendszert hozott létre az író. Bár néha nem tudtam elképzelni, hogy hogy nem szórták még szét a kis üvegeket vagy borították ki a tartalmát éles helyzetben. De ez legyen az én szegényes képzeletem hibája

Összességében nagyon élveztem, remélem a másik két részben is fenntartja ezt a színvonalat.


Anthony Ryan: Az ébredő tűz

Anthony Ryan: Az ébredő tűz

A New York Times-bestseller Hollóárnyék-trilógia Magyarországon is nagy sikert elért szerzőjének új sorozata!

Véráldottak – olyan férfiak és nők, akik a vad sárkányok véréből készült elixírek elfogyasztásával mérhetetlen erőknek parancsolnak.

A Vashajó Szindikátust a véráldottak hatalma tette naggyá. Most azonban pusztító vihar közeleg: a sárkányok vérvonala gyengülőben, a felemelkedő Korvantin Birodalom pedig ugrásra készen várja a pillanatot, hogy kihasználhassa a Szindikátus gyengeségét. Ráadásul a vadonban is mozgolódás támad: a sárkányok támadásai egyre gyakoribbá válnak – és ami még ennél is rosszabb, szervezettnek tűnnek.

Az utolsó reménysugár nem más, mint egy mitikus sárkány, amelynek nagyerejű vére valódi csodákra képes – ha egyáltalán létezik ez a rejtélyes lény.

A sors végül három hőst választ ki magának.

Claydon Tocreekre, a lajstromozatlan véráldottra és kisstílű tolvajra hárul a feladat, hogy az ismeretlen vadonban felkutassa a legendás sárkányt, aminek a létezésében még csak nem is hisz.

Lizanne Lethridge, a Szindikátus félelmetes erejű, ifjú elit kéme hirtelen találja magát ellenséges terepen, küldetése egyre veszedelmesebb helyzetekbe sodorja.

Corrick Hilemore, az ismert világ peremén cirkáló kalózvadász Vashajó parancsnokhelyettese könnyen lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a könyörtelen rablók nyomába eredt – és helyettük egy jóval komolyabb ellenséggel kerül szembe.

Ahogy a birodalmak egymásnak feszülnek, mindhármuknak harcolni kell azért, amiben hisznek, ha nem akarják, hogy a világot elnyelje az ébredő tűz.