pveronika értékelése


>!
pveronika
E. S. Carter: Favourite Hello. Hardest Goodbye.

Bár a gyönyörűséges borító valószínűleg önmagában is meg tudott volna győzni, de most a Pride Month alkalmából nagyon sokan ajánlották ezt a regényt, így kíváncsian vettem a kezembe. Nagyon különleges volt ez a történet, ami témájában egyszerre volt szívmelengető és valahol fájdalmasan tragikus. Még soha nem olvastam ehhez foghatót spoiler.

Macsen Evans mindig is a megérzéseire hallgatott, így vált belőle a harmincas éveire milliomos, és így lett egy Lily Bay nevű walesi kisvárosban egy romos kastély újdonsült tulajdonosa. Ez a megérzés az, ami azt súgja neki, hogy Lily Bay-ben fogja megtalálni azt, amit egész életében kutatott, még akkor is, ha kívülről őrültségnek tűnik, hogy hirtelen hátrahagy mindent, amit az addigi élete jelentett. Ellis Probert egy séf, aki a családi kocsmájukat képes volt a csőd széléről megmenteni és felvirágoztatni, viszont ez minden energiáját felemészti. Bár nincs ideje szerelemre, mindig is úgy érezte, hogy van egy bizonyos üresség, egy hiányzó darabka a lelkében, ami miatt nem találja a helyét. De egy nap valami megváltozik. Érzi a levegőben, érzi a csontjaiban, érzi a lelkében. Ezen a napon pillantja meg Macsen Evans-t, és minden átalakul, amit addig a világról, az életéről, a múltjáról és a jövőjéről gondolt.

Ellis-t és Macsen-t is nagyon megkedveltem. Bár a kapcsolatuk hirtelen alakult ki, de ez része volt a történetnek. Számomra az sokkal zavaróbb volt, hogy sok kérdésre nem kaptam választ. Az írónő egy egészen mély filozófiájú témához nyúlt hozzá, ami talán egy picit nagy falatnak bizonyult számára, mert szerintem nem volt elég mélyen elmagyarázva az a háttér, amit ő elképzelt. Bennem sok kérdés maradt, és talán ez is volt az oka, hogy bár nagyon tetszett ez a könyv, de mégsem tudok rá 5 csillagot adni, mert valami hiányzott. (Egyébként csak nekem nem esett le, hogy ki volt Ocean Wilde vagy ez is egy olyan kérdés, amire nem kaptunk választ?) De mindezek ellenére nagyon tetszett a könyv, és ki tudja, talán egy romantikus könyvnek nem is célja, hogy megválaszolja az élet nagy kérdéseit.

Összességében ez egy nagyon szép történet, ami elgondolkoztatott, mosolyt és könnyeket csalt az arcomra és reményt költöztetett a szívembe. Őszintén ajánlom!


E. S. Carter: Favourite Hello. Hardest Goodbye.

E. S. Carter: Favourite Hello. Hardest Goodbye.

Ellis.

I feel him.
Before I even lay eyes on him, I sense him.
The air in the room seems charged, my awareness of him heightened, but he is a stranger to me.
Unfamiliar, yet familiar.
Unknown, yet known.
And something inside me says, „Hello, I've been waiting for you.”

Macsen.

I see him.
I've seen him a hundred times before and I know this will not be the last, but each time I do, I feel it.
That invisible tether.
I remember everything.
I remember him.
His eyes lock with mine and then move away too quickly.
I am nothing more than a stranger, another face in the crowd.
While he is my favourite hello, and my hardest goodbye.

Hirdetés