Popovicsp87 P értékelése


Popovicsp87 P>!
Daniel M. Bodo: A Viharűző és a Démonlovagok

Szerencsém van a FB-os promóciókkal. Idén már okoztak kellemes csalódást a kezdő/elsőkönyves írók, és ez a könyv sem kivétel.
A Viharűző és a Démonlovagok egy igen jó magyar fantasy regény.

Quyr világa jól fel lett építve, látszik, hogy odafigyeléssel készült. Külön plusz, hogy a kötetben található térkép is, így be tudjuk tájolni a helyszíneket, távolságokat.
Fajok, és kasztok tekintetében majdnem a klasszikusokat kapjuk. Vannak törpök, tündék, valamint harcosok, mágusok. Itt vannak még a suurok, démonok és csatlósaik, akik színt visznek a világba.

A címszereplő Viharűzők egy lovagrend, céljuk a béke megőrzése és az egyensúly fenntartása. Ennek érdekében mindenre kiképzik őket, értenek a kardforgatáshoz, az íjászathoz és a mágiához is.
Külön tetszett Nüan ázsiai ihletésű népe, felfogásuk és a filozófiájuk.

Egyedül a karakterekkel nem tudtam megbarátkozni, valahogy nem hittem el az emberi kapcsolatokat.
Egyedül, amikor két-két szereplő volt együtt hosszabb ideig, akkor éreztem köztük a kémiát. Crusis, Allyran és Kichirou jól működtek.

A történet, bár pár sablont felhasznál (ezért néhány fordulatot sikerült előre kitalálnom), végig érdekes maradt, a harcjelenetek jók, és a lore-t sem tuszkolja le a torkunkon egybe, hanem érdekesen adagolja spoiler.

Mérges is vagyok, mert bárdok keveset szerepeltek. :(
Remélem a következő részben megismerhetek párat.

>!
422 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630872812

Daniel M. Bodo: A Viharűző és a Démonlovagok

Daniel M. Bodo: A Viharűző és a Démonlovagok

Van egy világ, melyet együtt alakítanak a mágiahasználók és a kardforgatók. A sorsot egymással karöltve formálja a mindent elsöprő mágia és a jéghideg acél.
Népek, fajok léteznek a háború és a béke vékony mezsgyéjén, szövetségek alakulnak és tűnnek el a semmibe hol egy kapzsi nagyúr, hol egy csábos leány mosolya miatt.
Fajok semmisültek meg és születtek a semmiből a hosszú, könnyekkel teli évszázadok alatt.
Számításon alapuló testvériség és őszinte harc az, amit itt talál a balga mód ide tévedő.

Ez Quyr, ahol egy biztos: a Viharűzők nemes rendje, akik az orkokkal való háború, a Tombolás véres ideje óta próbálják őrizni a törékeny békét.

De mindig van egy, aki többet akar és a szív könnyen csábul.

Hirdetés