ftamas értékelése


>!
ftamas
Greg Keyes: Lelkek ura

Nem volt rossz történet, mondjuk az írónak nehéz dolga volt, hogy bizonyítson, mert a játék elég komoly alapot szolgáltat. Umbriel és a világa okos és ötletes. Egy repülő világ, amely Oblivionból származik, vagy származhat. Oblivion, meg ugye a pokol, helyi megfelelője. Umbiel pedig Tamriel fővárosára támad.

Viszont bár elvarázsolt Umbriel, de Tamriel és Skyrim világa, amelyet a játékból ismerek nem jött át és bevallom igen elfogult vagyok. Elder Scrolls világában ugyanis a városokat összekötő utak mellett banditák által elfoglalt erődök vannak, melyekből a rablók utazókra lesnek. Ha pedig letérünk az utakról, akkor ősi romok várnak és ha bűnözők a lakosai, akkor szerencsések vagyunk, mert lehetnek ott dremórák (démonok) is.
Ezen kívül a világon mindenhol Oblivion kapuk nyílnak, ahonnan elérhetjük a poklot, lávatengereken lévő szigeteken, démonokkal teli ősi tornyokkal.
Skyrim meg megfejeli a magas gyönyörű hegyeivel, amelyekről romokra és városokra látunk rá. És még a sárkányokról nem is beszéltetem. Na szóval ez a hangulat hiányzott.


Greg Keyes: Lelkek ura

Greg Keyes: Lelkek ura

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Negyven évvel az Oblivion-válság után halálos fenyegetés árnyéka borul Tamriel birodalmára. A magasban felbukkant egy titokzatos, lebegő város, Umbriel. Az új ellenség alatt gyorsan növekvő létszámú, iszonyatos hadsereg menetel. A Tamrielre támadó csapatokat a legkülönfélébb fajokhoz tartozó élőhalott katonák alkotják.
Számos életveszélyes kaland után Attrebus herceg, a birodalom trónörököse még mindig azért küzd, hogy megszerezzen egy elrejtett varázskardot. Csak Umbra segítségével pusztíthatja el az iszonyatos repülő várost.

Közben a fővárosban életveszélyes felfedezések várnak Colinra, a titkosrendőrség ifjú ügynökére. Rájön arra, hogy az árulókat a birodalom legmagasabb rangú vezetői közt kell keresni. Igencsak megnehezíti a munkáját, hogy nyomozás közben beleszeret egy titokzatos szépségbe. A történet harmadik hőse, Annaïg még mindig Umbriel foglya. Konyhai rabszolgaként kénytelen kiszolgálni a város sötét nagyurát, akinek éhségét csak eleven lelkekkel lehet csillapítani.

Ennek a három botcsinálta hősnek kellene megmentenie egész Tamrielt. Hogyan sikerülhet ez nekik, ha még saját magukat sem tudják megmenteni?

A számos díjjal kitüntetett Elder Scrolls-sorozat világában játszódó regény a Pokoli város folytatása. Az izgalmas történetből kiderül, hogy mi történt az Elder Scrolls IV: Oblivion eseményei után. Ez a játék 2006-ban elnyerte az év legjobb számítógépes játéka címet.

Hirdetés