Nevox értékelése


>!
Nevox
Abraham Merritt: A délibáb harcosai

Klasszikus Sword&sorcery a javából, amely Merrit egyik legjobban sikerült műve. Adott egy nagyon egzotikus, elveszett világ, ahol az apró emberek és az ujgurok kései leszármazottai közötti konfliktusba keveredik bele a két főhős, az indián és a viking vérrel bíró Leif, aki mintha Howard egyik novellájából lépett volna elő. Az ujgur nép egykori rettegett harcosát, uralkodóját ismerte fel benne a távoli Góbi sivatagban az ujgur sámán, aztán valami vonzásnak engedelmeskedve jut el az Alaszkában található titokzatos világba. Jól kitalált a két főszereplő jelleme, kapcsolata és meglepően árnyalt a főhős, ami kárpótol minket a két meglehetősen egysíkú női mellékszereplőért.
Izgalmas, jó tempóban megírt történet, mindössze a vége tűnik kissé összecsapottnak nekem. A borítóról nem szoktam különösebben megemlékezni a véleményeimben, de itt kéánytelen vagyok megjegyezni, hogy borzalmas, zs-kategóriás regényt sejtet, de korántsem az, ez ne rettentsen el senkit, aki kíváncsi a műfaj gyökereire.


Abraham Merritt: A délibáb harcosai

Abraham Merritt: A délibáb harcosai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

"Zord hegyek között, a völgy mélyén felülről egy tó látszik… ám ha lemászol a meredek hegyoldalon, rádöbbensz, hogy a tó csupán egy délibáb…
Leif Langdon mindig is úgy hitte, hogy hatalma termetében, félelmetes erejében és tüzes természetében kalandozó, viking őseire ütött vissza. Azonban, amikor egy elszigetelt ázsiai néptörzs közé keveredik és belekényszerül egy misztikus, barbár szertartásba, rá kell jönnie, hogy nem a viking ősök szilajsága tombol a lelkében, hanem egy ezer éve halott félisten, az uighusok legendás harcos papkirálya, Dwayanu tért vissza e földre ily formában. És amikor tovább követi a sorsát, a vadon közepén belecsöppen egy hihetetlenül ősi és fantasztikus világba, ahol már azt sem tudja eldönteni, ki ő valójában: Langdon vagy Dwayanu…"

Hirdetés