Darth_Revan értékelése


>!
Darth_Revan
Raymond E. Feist: Sethanon alkonya

Raymond E. Feist: Sethanon alkonya
A Sethanon alkonyával Raymond E. Feist egy nem mindennapi, epikus, grandiózus zárást hozott össze a Résháború sorozathoz. (A vérbeli herceg és A király kalóza most már a Krondor fiai sorozat részei.) E kötetben több cselekményszálat is elvarr a szerző. Bővebb magyarázatokat kapunk az előző kötetekben leírtakhoz, az összefüggések jobb megvilágításba kerülnek. Az elkeseredett harcok mellett ki tudom emelni a varázslatok világának jelentőségét is. A mágia az előző kötetekhez képest még nagyobb szerepet kapott, sőt kifejezetten kozmikus volt a fontossága. Ilyen aspektusban ritkán lehet olvasni a mágiáról. (A Star Wars: A klónok háborúja Mortis szálához, illetve a Star Wars: Lázadók Világok Közti Világához tudnám hasonlítani.) A regény sűrített lett, főleg a második fele, ugyanis egy idő után minden oldalon történt valami jelentős. Számos szereplőt is mozgat az író. Szóval, érdemes figyelni az olvasás közben, mert az infók is egyre nagyobb mennyiségben áradnak a lapokról.
Az alapszituáció úgy tűnik egy kis ismétléssel indul. spoiler Szerencsére azért sikerült tekerni az eseményeken, méghozzá két érdekes történeti elemmel. spoiler E két csavarral sikerült változatossá tenni a cselekményt és nem lett önismétlő. spoiler spoiler A végső összecsapás grandiózus és epikus lett. spoiler A vége nagyon tetszett. Nagyrészt válaszokat kaptunk a kérdésekre. A panthatiánusokkal kapcsolatban még nem mindenre, velük lehet kezdeni valamit. Nagyon élveztem ezt a részt is. Az epikus, kalandos, mágiadús fantasyk egyik legjobb darabja. Ötös.


Raymond E. Feist: Sethanon alkonya

Raymond E. Feist: Sethanon alkonya

Gonosz szél fúj Midkemiában. Sötét seregek gyülekeznek, hogy szétzúzzák a Szigetkirályság erőit, és félelmetes mágia rabláncára fűzzék lakóit. A Rend és a Káosz erői közötti végső küzdelem Sethanon városáért folyik.

Pugnak, a varázslómesternek, akit sokan Milamber néven ismernek, óriási és veszedelmes utat kell bejárnia az idők hajnaláig, hogy megküzdhessen az ôsi, szörnyűséges Ellenséggel több ezer világ sorsáért.

Hirdetés