Allanon értékelése


>!
Allanon
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Ez a rész már nem varázsolt el annyira mint az első könyv, ami számomra az újdonság teljes erejével sújtott le. Az intrika része még mindig érdekes, viszont sokkal több lett benne a szerelem és a politika. Egy kicsit túl lett részletezve. Amúgy imádtam az egészet. Egy igazi élettörténet. Jó belelesni, hogy a rés ezen oldalán mi folyik a háttérben. Nagyon jó ilyen sok mindent megtudni az itteni kultúráról, az emberek motivációiról, szokásokról. Mara és Kevin ellentétekben és hasonlóságokban gazdag nézőpontjai, kulturális és taktikai szinten is erősítette az Acoma házat. Egy igazi vezető egyéniségnek nem elég megszületnie, hanem sok olyan döntést kell meghoznia, ami nem az ő hanem háza és ezen túl a Birodalom érdekeit nézi. Természetesen ezeknek a döntéseknek vannak következményei is, amik nem kellemesek, viszont jellemformálóak. Mara-ról pont ezek a dolgok miatt nem tudom eldönteni, hogy kedveljem, avagy sem. Az viszont nem kétséges, hogy erre született. Nagyon várom, hogy hova fog kilyukadni a történet vége. :)


Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom szolgálója I-II.

Kelewan: a mágikus rés túloldalán elterülő világ, ahol a tsurani udvari intrika éppoly legendás, mint amilyen halálos. A Birodalom leányában a tapasztalatlan Mara Acoma váratlanul belecsöppen az életre-halálra menő politikai mesterkedések világába. Egyetlen szövetségese sincs, csak a saját eszére számíthat, hogy fennmaradjon a családja.
Amint a résháború befejezéséhez közeledik, Marát minden oldalról veszély, politikai fondorlatok fenyegetik, mindeközben saját lelki egyensúlya is felborul egy pimasz midkemia rabszolga, Kevin miatt. Bosszúvágyó ellensége, Desio Minwanabi nagyúr unokatestvérét, azt a Tasaiót hívja vissza a résháborúból, aki Mara apja és fivére haláláért is felelős. Azonban nem számolnak azzal, hogy Kevin hagyományoktól eltérő személyisége és Mara remek taktikai érzéke milyen jól kiegészíti egymást. Végül Tsubar sivatagában dől el, hogy az Acoma ház csillaga lehanyatlik, vagy az eddiginél is fényesebben tündököl majd.

Hirdetés