ftamas értékelése


ftamas>!
Brian McClellan: A birodalom haragja

A főszereplők Styke, Vlora, Michel és egyben a szálak száma is maradt. Ka-Poel és Tániel továbbra is inkább mellék mint főszereplők, viszont ha kell ott vannak. Strike továbbra is a legszimpatikusabb vadállat, aki nem finomkodik. Michel szerepe továbbra is a kémkedés és a nyomozás és ezúttal mély vízben kell eveznie. Valahogy erősebbnek éreztem a történetét az előző részekhez képest. Vlora, pedig amellett, hogy lőpormágusok segítségével henteli az ellent, belevisz a vadnyugati feelingbe is. Ka-Poel-ről meg annyit, hogy élőben tuti egy aranyos fiatal lány lenne, de ha meglátnám, rögtön az ország túlvégére utaznék, vagy költöznék.
Nem lehet azt mondani, hogy Brian McClellan alkotja a legegyedibb világot, mert nagyon nagyon sokan ebben lekörözik. Ugyanakkor viszont szórakoztat, amiről viszont sokan az egyedi világukban elfelejtkeznek.

Remélem hamarosan megjelenik a következő rész.


Brian McClellan: A birodalom haragja

Brian McClellan: A birodalom haragja

A fegyverek szüntelen dörögnek, ha felizzik a birodalom haragja.

Fatrasztában káosz uralkodik. A főváros elesett, a lőpormágus Vlora Flint katonái a határvidék felé masíroznak – félmillió menekült követi őket a biztonság reményében. Csakhogy a háború elől lehetetlen elmenekülni, és az összecsapás vészesen közeleg, akár felkészültek, akár nem.

Michel Bravis egyre több menekülőnek segít felszívódni és elhagyni a fővárost, ám rá kell döbbennie, hogy lassacskán minden oldalról ellenségek veszik körül. Talán pont azoktól az elnyomóktól kell segítséget kérnie, akiknek a hatalma ellen küzd, ezzel azonban nem csak a saját életét tenné kockára.

Ezalatt Ben Styke ezredesre a legyőzhetetlennek hitt sárkányemberek egy különítménye vadászik, míg Őrült lándzsásai minden harcképes embert maguk köré gyűjtenek, hogy a daníz hódítókkal és a fatrasztai hadsereggel versenyt futva elsőként bukkanhassanak az egyik mérhetetlen hatalmú istenkő nyomára.

Azonban korántsem biztos, hogy valóban az kerül a kezükbe, amit keresnek…

Brian McClellan mesteri kézzel vegyíti az epikus csatajeleneteket intrikákkal és cselszövéssel, és építi tovább az utánozhatatlan Lőpormágus világot.