Anton_Gorogyeckij P értékelése


>!
Anton_Gorogyeckij P
Jordán Ferenc: Ördögi jóslatok

Jordán Ferenc: Ördögi jóslatok Egy tudós proféciái és intelmei az emberiséghez

Feleségem főnöke a könyv szerzője, akinek már több előadását élőben is élvezhettem. Nagyon nagy tudású kutató, akinek ráadásul a stílusa is igencsak élvezhető – ez a könyvben is átjön.
Maga a mű inkább csak egy rövid áttekintése annak, ami ma a világban zajlik. Inkább csak felvillant egyes nézőpontokat, amik továbbolvasásra, gondolkodásra ösztönöznek. Ekkora terjedelemben nem is lehetett mindenre részletesen kitérni, de elvileg jön majd a bővített verzió is, ha jól fogy a könyv. :-)


Jordán Ferenc: Ördögi jóslatok

Jordán Ferenc: Ördögi jóslatok

Az emberiség a természet része, nem felette áll. A túlnépesedés és a globalizáció logikus következménye a koronavírus-járvány, nincs benne semmi meglepő. Ennek okairól, a lehetséges alkalmazkodási stratégiákról és a természethez fűződő újra gondolt viszonyunkról szól ez a könyv.

Tükör, melyből tanulnunk kellene, hogy ne kelljen most már örökké otthon ülnünk. Jordán Ferenc (1973) biológus. Korábban a zürichi Society in Science alapítvány ösztöndíjasa, a Microsoft Research trentói intézetének vezető kutatója. Jelenleg a Balatoni Limnológiai Intézet igazgatója és a nápolyi Stazione Zoologica külső munkatársa. Leginkább a rész és az egész viszonya érdekli a természetben.

Hirdetés