Popovicsp87 P értékelése


Popovicsp87 P>!
Dale Avery: A renegát

Az első M.A.G.U.S. regényem volt.
Amikor először kezembe került olyannyira nem tetszett, hogy az első rész után félbehagytam.
Aztán két félbehagyott M.A.G.U.S. regény után úgy éreztem, hogy mégiscsak pótolni kéne, ám olvasása eddig váratott magára, féltem, hogy ugyanolyan rossz lesz.

A bevezető után rátérek végre a regényre is. Taba el-Ibarában járunk, pontosabban Madab el Sobira városában.
Főszereplőink három orgyilkos. A Messor Krán érdekeit képviselve érkezik, míg Ascyra és Vierre Pyarron megbízásából próbálják meggátolni Krán sikerét. Hármójuk sorsát ismerhetjük meg a regényből, ami meg kell valljam eléggé izgalmas.
Kidolgozott karakterek helyett inkább az akción és a fordulatos cselekményen van a hangsúly, ahogy egyre inkább sodródnak szereplőink a Manifesztációs Háború felé.

Ibara eléggé jó helyszín, a középkori török világra emlékeztet.
Amit negatívumként emelhetek ki, az a világ ismeretének hiánya. Egyszer játszottam csak a szerepjátékkal, így az országok elhelyezkedését, ellenségeskedéseinek okát nem igazán tudtam megérteni, ahogy a Manifesztációs Háború is csak lóg a levegőben, fontosságát nem tudom.

>!
Tuan, Budapest, 2007
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638767202

Dale Avery: A renegát

Dale Avery: A renegát

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A P.sz. 3690. esztendőben, a Taba El Ibarában küszöbön áll a Manifesztációs Háború: Amhe-Ramun, a már-már elfeledett amund isten újra testet ölt, hogy sarka alá hajtsa a Délvidék – majd egész Ynev – népeit. Kránnak és Pyarronnak, érdekeik látszólagos azonossága ellenére azonban még saját harcukat is meg kell vívniuk…