Popovicsp87 P értékelése


Popovicsp87 P>!
Eric Muldoom (szerk.): Sötételf – Vérkövek

Eric Muldoom (szerk.): Sötételf – Vérkövek Ammerúnia Elf Birodalmak – Fantasy shared world antológia

„Jól figyelj Draqan! Ha meghalok, égess el, aztán menj Sárkánytorokba, és szórd szét a hamvaimat. Találsz ott majd valamit, ami hasznodra válhat, amikor elindulsz a saját utadon.”

Draquan Sárkánytorokban megtalálja a mestere, Aanhur-ptaah által hátrahagyott vérköveket. Ez a szál lesz az összekötő kapocs a novellák között, mivel minden vérkő egy-egy történetet mesél el.

A novellák által bepillanthatunk Ammerúnia elf birodalmába, ami számomra teljesen ismeretlen volt.
Amikor először láttam a kötetet haverom kezében, nem tulajdonítottam túl sok jelentőséget neki, mivel ismerve őt, minden jó neki ami sötételfekről szól.
Szerencsére a kötet egységesen jó novellákat tartalmaz, van amelyik inkább a harcra fókuszál, van amelyik Baar-Shagŷr történelmébe, egyes házakba enged bepillantást.
A vége pedig jól belengeti a folytatást, illetve pár jövőbeli történést.

Bár a ximúr-kór oka még nem teljesen világos, sikerült a kötetnek felkeltenie érdeklődésem Ammerúnia világára.

>!
Cherubion, 2011
318 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639566910
7 hozzászólás

Eric Muldoom (szerk.): Sötételf – Vérkövek

Eric Muldoom (szerk.): Sötételf – Vérkövek

Baar-Shagŷr veszett hírű lápvidék, a Császárság mégis helytartót ültet ide, mert a környező hegyek méhe mesés holdkő-vagyont rejt… Amikor egyik bánya megnyitásakor a tartományban elszabadul a ximúr-kórság és a nemesvérű elfek tömegével korcsosulnak el, a holdelfek mágiája gyilkos ködfallal zárja körül a mutánsokat. Az itt rekedtek bőre megfeketedik, hajuk megőszül, izmaik elsorvadnak.
A felfedezett vérkövek létezésének titokban kell maradnia, ezért a császári gépezet gondoskodik arról, hogy mindenki elhiggye: a tartomány lakossága elpusztult, a maradék keveseket kimenekítették. A shagŷri kincsek átmentése, a fajtársak sanyargatása a színfalak mögött zajlik tovább. Egyvalamivel azonban senki sem számol: a shagŷri Nemesházak egyes klánjai idővel felhagynak az elixír szedésével. Négy generáció elteltével a mocsárvidék már egy új fajt nevelt ki: harcias, vad és ellenálló egyedeket, akik a túlélés és a gyilkolás mesterei. A nevük: sötételf.

Véropál, pókselyem és opálacél, tűzgriffek és sárkányok, renegáttá lett kardnemesek, ximúrvadászok és kóbor elfek, boszorkányok, Dzardan ősi palotavárosának titkai, Khaál pókisten kultusza, a Szívfaló legendája, Setephis urainak örökösödési harca elevenednek meg e különleges gyűjtemény lapjain. Összeesküvések és rejtelmek, hősök és elfajzottak, tragédia és árulás…

Eric Muldoom szerkesztésében Soren Ward, Santorina Grey, Boruzs Gergely Gábor és társaik gondoskodnak arról, hogy a sötételfek rettegett világa a mi napunk alatt borzongasson tovább.