donzella P értékelése


donzella P>!
Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Megadom az öt csillagot, ahogy az előző részeknek is. Mégis másra számítson az ember…
Megérkezik az a szereplő, akire már az első kötet óta vártunk – természetesen az ellentétes oldalon, és megkezdődik a csatározás az Úri Csirkefogók között.
Mégsem ez a része kötött le, hanem a visszatekintés, amikor még együtt voltak és hiánytalanul. Ismerjük a sorsukat, és ez volt számomra az a csapás, amit az előző részekben megszokott, váratlan, tragikus fordulatok jelentettek.

Igazán örülnék, ha a következő rész nem lenne ilyen keserédes, jó lenne most már egy olyan kötetlezárás, amikor kényelmesen hátradőlnek egy kicsit, élvezve a jól elvégzett munka gyümölcsét… még akkor is ha tolvajok… és csalók… és… stb.

2 hozzászólás

Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután életük talán legnagyszerűbb játszmája rosszra fordul, Locke-nak és régi barátjának, Jeannak menekülnie kell. Nem úszták meg sértetlenül korábbi kalandjukat: Locke-on lassan úrrá lesz Tal Verrar arkhónjának halálos mérge, amit se alkimista, se kirurgus nem semlegesíthet. Ám ahogy közeleg a vég, egy titokzatos megkötő, Karthain egyik mágusa olyan lehetőséget ajánl fel nekik, amely vagy megmenti Locke életét, vagy egyszer és mindenkorra végez vele.

Locke Lamora nem akarja elfogadni az ajánlatot, de meggyőzi Jean könyörgése, na meg az, amikor a mágus megemlít egy nőt a múltjukból: Sabethát, Locke örök szerelmét, akinek furfangja és ügyessége vetekszik az övével.

Locke még ifjú árvaként szeretett bele Sabethába, ám egy eseménydús kapcsolat után elszakadtak egymástól. Most újra összehozza őket a sors, Locke-nak pedig el kell döntenie, harcoljon-e.