Vicky3 értékelése


Vicky3>!
Jim Butcher: Storm Front

Igazság szerint ezt a sorozatot egyedül Daniel (https://www.youtube.com/channel/UCw--xPGVVxYzRsWyV1nFqgg) miatt kezdtem el olvasni, annyit áradozott már róla. Nem tudom hányszor hallgattam már tőle végig, hogy milyen nagyszabású fantasy sorozattá növi ki idővel magát a Dresden akták, szóval így a karantén alatt gondoltam belevágok.

Azt kell mondjam szolid kezdés volt. Még csak nagyon ismerkedünk a szereplőkkel és a világgal is, de úgy érzem kellően lett minden adagolva a kezdéshez:
– Elég mennyiségű info a világról, hogy elinduljunk és legyen valami elképzelésem róla, de egyelőre nem több, mint amennyit a történet megkívánt. És elég megszokott a lefektetett alap, ismerős lesz mindenkinek, aki olvasott már pár urban fantasyt. Igen, tudom mindenki azt mondja, hogy ez még csak a kezdet.
– Megkaptam a kezdő info-csomagot (arrogáns mágus, aki nem tudja mikor kell befognia a száját egy többnyire jó irányba mutató morális iránytűvel felszerelkezve) a főszereplőről is, hogy elkezdjen hozzám nőni, de ugyanakkor érezzem, hogy ez meg csak nagyon a felszín. Maga a nyomozás semmi extra, de kellően lekötött végig.
– Ugyanakkor tetszettek az elszórt fantasy elemek, amiket megcsillogtatott (pl. Bob a koponya, vagy Nevernever), szóval elég bizakodó vagyok a későbbi részek felé, ha tényleg fejlődő tendenciát mutat a sorozat.
– Mindez akciódús történetbe ágyazva, úgyhogy csak pörögtek a lapok. Amúgy se valami hosszú kötet, értem már mikor egyesek 1-2 hét alatt ledarálják az egész sorozatot.


Jim Butcher: Storm Front

Jim Butcher: Storm Front

Readers meet Harry Dresden, Wizard for Hire. He finds lost items, conducts paranormal investigations, does consulting work, gives advice and charges reasonable rates. This is the first book in the Dresden Chronicles, with two more to come.