Popovicsp87 P értékelése


Popovicsp87 P>!
Diana Wynne Jones: A Merlin-összeesküvés

Visszatértünk a varázsvilágokra.
Ezúttal azonban nem de-, vagy nefele jutunk, hanem a párhuzamos világokba nyerhetünk betekintést.
A trónörökös egyik szereplője, Nick Mallory kerül előtérbe, és neki a kalandját követhetjük végig. A másik szálon Roddy és Grundo az összeesküvést próbálják meggátolni.
Ez a párhuzamos világ eléggé furcsa volt elsőre, keveredik benne a mágia a mi világunk dolgaival. Jól megfér egymás mellett a busz és a sárkány.
Áldott egy misztikus királyság, ahol a fő varázsló a merlin, és női megfelelője, az ország hölgyje, vagyis a főboszorkány.
Az elbeszélés ugyanúgy E/1., mint A trónörökösben, és sok hasonlóságot mutat a két regény.
Itt is ugyanúgy megkapjuk a fiú és lány párost az egyik oldalon, akárcsak az előzményben a Nicket és Maree-t.
Egy kicsit soknak éreztem a szereplőket, az ikreket például eléggé feleslegesnek véltem.
Az egész regény szerencsére ugyanolyan szórakoztató, mint A trónörökös volt, csak kicsit talán még furcsább a világ, amit ábrázolt.

>!
Metropolis Media, Budapest, 2013
376 oldal · ISBN: 9786155158193 · Fordította: Sarkadi Zsuzsanna

Diana Wynne Jones: A Merlin-összeesküvés

Diana Wynne Jones: A Merlin-összeesküvés

Párhuzamos világok márpedig léteznek. Ki tudná ezt jobban, mint Nick Mallory, aki egyszer már kapcsolatba került velük, köszönhetően horroríró apjának, a wantchesteri scifi-találkozónak és a Föld rezidens mágustanoncának, Rupert Venablesnek? Most egy újabb, világokon átívelő kaland vár a fiúra, amelyben fontos szerepet játszik egy mágikus valóságból származó lány, Arianrhod (bár ő jobban szereti, ha Roddynak hívják). Otthonában minden varázslatok ura a merlin, ám az előző halála miatt kinevezett új merlin valami sötét titkot rejteget, ami vesztét okozhatja akár az egész multiverzumnak.
A vándorló palota többszörösen díjnyertes írónője éppoly lelkesen írt a gyermekeknek, mint a felnőtteknek. Varázslatos világait bemutató sorozatunk újabb kötete is remek szórakozást nyújt kicsinek és nagynak egyaránt.

Hirdetés